DJ Kicken

DJ Kicken
DJ Kicken

Biography

Mede door vader Kicken werd Henri al vroeg aangestoken met het muziekvirus en dat resulteerde op 8-jarige leeftijd tot het eerste optreden als zogenaamde DJ. Op de lagere school mocht hij op vrijdagmiddag muziek draaien voor zijn klasgenootjes, onder het motto: "Wat is jouw hobby?". Het jaar daarna werd hij gevraagd om de muziek te verzorgen op een schoolfeestje en dat deed hij toen samen met twee vrienden. Alleen hij durfde te praten via de microfoon en de anderen niet. In 1981 begon hij zijn eerste radiostation genaamd Radio 'The Flying Dutchman 97,0 FM". Iedere dag van 18.00 tot 19.00 uur draaide hij de Limburgse variant op de avondspits omdat in die tijd de ROZ uitzond op de frequentie van Hilversum 3. In 1982 begon hij zijn Belgische radio loopbaan bij RMC in Maasmechelen waar hij op vrijdagavond een programma had. In de jaren daarna heeft hij nog bij diverse Belgische radiostations gedraaid,zoals Maasvallei Radio, Arcan Radio, Grafiek Maaseik, Radio Royaal Hamont-Achel en nog wel een station waar hij de naam niet eens meer van weet.

Als sinds de jaren 80 is deze allround deejay ook bezig met het draaien in discotheken. Begin jaren 90 werd het toeristische plaatsje Valkenburg zijn werkterrein waar hij elke zomer wekenlang draaide. In 1994 werd hij wekelijks resident in Schinveld in Discotheek Meetpoint. Diverse andere discotheken in België en Nederland benaderden hem om bij hun zijn kunsten te vertonen. Eind jaren 90 werden de eerste eigen producties een feit, want remixen maken van oude nummers is nog steeds een van zijn hobby's! Dit resulteerde in 2002 tot zijn eerste single: 'I Wanna Dance With Somebody', een cover van Whitney Houston. Daarna werd 'Bro-Hymn' van Pennywise door hem onder handen genomen, dat onder de noemer 'Let Me Hear You' nog steeds een veel gedraaide party-hit is. In 2004 maakte hij samen met MC-Q 'Ain't No Party (Like an Alcoholic Party)', dat zelfs de partyhit van dat jaar werd en in Belgie zelfs in de Top 10 terecht kwam.

In dit zelfde jaar waren de 4 Non Blondes aan de buurt om geremixed te worden, onder de project naam 'Salou SL. featuring Joyce - What's Up'. In 2005 scoort hij een bijna Top 10 notering met de remake van de evergreen 'Happy Together'. In 2006 komen er nieuwe samenwerkingen zoals met Sonic Solutions en Jude dat resulteerde in 'Nasty Creep' en 'Walking On Sunshine 2006'. De mix CD 'The Alcoholic Party Mix' is een feit geworden, met daarin verrassende combinaties van bekende hits!

Als u denkt "die naam Kicken die ken ik toch", dan kan dat kloppen, want hij is de broer van Patrick Kicken (Radio 3FM / Veronica / Wild FM Hitradio).

Dankzij zijn internationale klapper 'Aint No Party Like An Alcoholic Party’, is DJ Kicken nog altijd een gewilde artiest. Dat blijkt maar weer uit het grote aantal boekingen per jaar; hij is nog altijd kicking! DJ Kicken is een feest DJ met een zeer duidelijke microfoonstem. Mede door zijn meer dan 25 jaar ervaring weet hij elk publiek los te krijgen en is tevens zeer geschikt voor 90s en 00's party’s.

DJ Kicken heeft nu hét concept om een nieuwe dimensie toe te voegen aan zijn kunsten. Hij is namelijk tijdelijk te boeken in samenwerking met het energy drankje ‘Nitro’! Samen met deze nieuwkomer op de energy drankjes-markt heeft DJ kicken een uniek avondvullend programma bedacht. In dit feestelijke concept komt de top DJ namelijk niet alleen, maar neemt hij twee dames mee welke Nitro op locatie verkopen en U krijgt 8 trays Nitro en 3 bottles Eristoff Vodka met een verkoopwaarde van 400 euro gratis.

Read further

Book DJ Kicken?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking DJ Kicken is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"