Neophyte

Neophyte
Neophyte

Biografie

Neophyte is een muziekgroep en werd in 1992 gevormd in de Nederlandse stad Rotterdam. De groep werd onder contract van DJ Paul Elstak 's Rotterdam Records geplaatst. Enkele jaren later verliet Robin de groep, en werd er een gitarist, Jarno Butter, aan de live-act toegevoegd.
Begin jaren negentig had Neophyte enkele populaire nummers uitgebracht zoals "Mellow Moenie Mauwe" en "Ik wil hakke!". Later verwierven zij nog meer bekendheid toen ze de platen "Happy is voor Hobo's"; "Hardcore to the Bone"; "Execute" en "Army Of Hardcore" uitbrachten. Neophyte produceerde ook tracks onder de namen Bodylotion en Hard Creation.
De groep Neophyte heeft in de loop der jaren laten blijken niet blij te zijn geweest met de happy hardcore-rage die midden jaren 90 in Nederland plaatsvond. Ze reageerde op dit genre met de track "Happy is voor Homo's". Later kreeg Neophyte te horen dat deze tekst niet langer zo gebruikt kon worden waarop van de letter M een B is gemaakt. In de track zelf is nog wel duidelijk de M te horen. De track is een parodie op het happy hardcore-genre, en mixt happy geluiden met terror. In het lied zijn twee zingende homo's te horen die daarna worden overstemd door de kicks (harde dreunen).
In 2004 kwam Neophyte met de track "Alles kapot" dat een samenwerking was met Evil Activities. In de track is te horen hoe personen (een interview uit het NOS-journaal en een gast van Jack Spijkerman) kritiek uiten op hardcoremuziek. De personen, die vinden dat housemuziek "duivels" is, worden overstemd door een kille harde stem die Ja hoor, tuurlijk! en Ach man! zegt. De track was een redelijk succes. Hierna bracht Neophyte het nummer "Neophyte leeft en Jezus beeft!" uit, waarin ze kritiek uiten op "EO-mensen die Neophyte lastigvallen". In dit hardcorenummer wordt een zware elektrische gitaar bespeeld. Ook zijn er beschuldigingen van racisme aan Neophyte geuit. Zelf heeft de groep die beschuldigingen van de hand gewezen.
In 2005 haalde Neophyte weer een hitnotering in met het compilatiealbum "13 jaar terreur" waarin veel van Neophyte's eerdere tracks zijn te horen. Deze behaalde de 29e plaats en stond 13 weken in de Nederlandse Album Top 50/100.

Verder lezen

Neophyte boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klantevredenheid
Simpel boekingproces
Neophyte boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat fijn dat artiest-boeken.nl ons last-minute ons hebben kunnen ondersteunen met onze carnavals programmering. Was even spannend voor ons maar het resultaat was minstens zo goed.
Thanx voor de support !"