Jessie J

Jessie J
Jessie J

Biography

Jeugd

Als negenjarige werd Jessie J gecast voor een rol in een productie van Whistle Down the Wind, geproduceerd door Andrew Lloyd Webber. Op zestienjarige leeftijd begon J haar studie aan de BRIT school, waar ook Adele en Amy Winehouse gestudeerd hebben. Ze begon een meisjesband toen ze 17 was. Jessie J heeft een onregelmatige hartslag sinds ze 11 was, en werd ook getroffen door een kleine beroerte op haar achttiende.

2000-heden

Ze kreeg een contract bij platenmaatschappij Gut Records en nam een album op, maar het bedrijf ging failliet voordat het album werd uitgebracht. Jessie J vond toen succes als songwriter. Ze was ook achtergrondzangeres voor Cyndi Lauper op Laupers Britse deel van haar tournee in 2008. Verder trad ze op in het voorprogramma van Chris Brown in de Heineken Music Hall (2009). Jessie J's carrière als songwriter begon pas echt toen ze begon te schrijven voor beroemdheden zoals Rihanna, Justin Timberlake, Alicia Keys, Christina Aguilera en Miley Cyrus. De grootste hit die ze tot nu toe schreef was voor Miley Cyrus' "Party in the U.S.A". Ook heeft ze voor Lisa Lois, het nummer Ow It All To You geschreven voor Lisa's debuut album Smoke.

In 2010 lanceerde Jessie J haar solocarrièredebuut 'Do It Like a Dude' als haar eerste single. Haar tweede single 'Price Tag' werd een hit in Nederland.

Haar debuutalbum Who You Are werd in februari 2011 uitgebracht.Toen volgde de single Who's Laughing Now. Haar volgende grote hit werd Domino. Toen volgde het trage nummer Who You Are. Op 7 mei zal de single Laserlight uitkomen dit is een samenwerking met David Guetta. Ook werkte ze al eerder mee aan het nummer "up" van James Morrison en ook was ze te horen op het nummer Repeat dat op het album Nothing But The Beat van David Guetta staat. Tijdens een interview in maart 2012 zei Jessie J dat ze heel graag het voorprogramma zou zijn van Lady Gaga haar nieuwe tournee The Born This Way Ball Tour.

Read further

Book Jessie J?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Jessie J is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fawaka / wat een top shows met Equalz /Mula B en Illias-op-de-Beat. Suriname ziet jullie graag weer snel terug !
En team artiest-boeken.nl bedankt voor de begeleiding en jullie support hier in Suriname."