Jessie J

Jessie J
Jessie J

Biografie

Jeugd

Als negenjarige werd Jessie J gecast voor een rol in een productie van Whistle Down the Wind, geproduceerd door Andrew Lloyd Webber. Op zestienjarige leeftijd begon J haar studie aan de BRIT school, waar ook Adele en Amy Winehouse gestudeerd hebben. Ze begon een meisjesband toen ze 17 was. Jessie J heeft een onregelmatige hartslag sinds ze 11 was, en werd ook getroffen door een kleine beroerte op haar achttiende.

2000-heden

Ze kreeg een contract bij platenmaatschappij Gut Records en nam een album op, maar het bedrijf ging failliet voordat het album werd uitgebracht. Jessie J vond toen succes als songwriter. Ze was ook achtergrondzangeres voor Cyndi Lauper op Laupers Britse deel van haar tournee in 2008. Verder trad ze op in het voorprogramma van Chris Brown in de Heineken Music Hall (2009). Jessie J's carrière als songwriter begon pas echt toen ze begon te schrijven voor beroemdheden zoals Rihanna, Justin Timberlake, Alicia Keys, Christina Aguilera en Miley Cyrus. De grootste hit die ze tot nu toe schreef was voor Miley Cyrus' "Party in the U.S.A". Ook heeft ze voor Lisa Lois, het nummer Ow It All To You geschreven voor Lisa's debuut album Smoke.

In 2010 lanceerde Jessie J haar solocarrièredebuut 'Do It Like a Dude' als haar eerste single. Haar tweede single 'Price Tag' werd een hit in Nederland.

Haar debuutalbum Who You Are werd in februari 2011 uitgebracht.Toen volgde de single Who's Laughing Now. Haar volgende grote hit werd Domino. Toen volgde het trage nummer Who You Are. Op 7 mei zal de single Laserlight uitkomen dit is een samenwerking met David Guetta. Ook werkte ze al eerder mee aan het nummer "up" van James Morrison en ook was ze te horen op het nummer Repeat dat op het album Nothing But The Beat van David Guetta staat. Tijdens een interview in maart 2012 zei Jessie J dat ze heel graag het voorprogramma zou zijn van Lady Gaga haar nieuwe tournee The Born This Way Ball Tour.

Verder lezen

Jessie J boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Jessie J boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"