Luna

Luna
Luna

Biography

Sinds een paar jaar is de carrière van Richard de Mildt in een woeste stroomversnelling terecht gekomen. De ongekroonde hardstyle-koning mag zich inmiddels tot de populairste DJ’s van Nederland rekenen. Tijdens de Dutch DJ Awards eindigde Luna op de vierde plaats in de top 100 van beste DJ’s ter wereld, waarmee hij grootheden als Carl Cox, Dave Clarke en Sven Väth ruim achter zich liet. Het is het klinkende bewijs dat Richard zijn talenten ten volle benut en het geeft aan dat hij in een onwaarschijnlijk hoog tempo de top heeft bereikt.

Geboren in Sassenheim –waar hij 21 jaar van zijn leven door heeft gebracht – en momenteel woonachtig in de hofstad, wordt de DJ na de milleniumwisseling ontdekt door scouts van Q-dance. De evenementenorganisatie uit Landsmeer geeft het jonge talent Luna de kans zich op feesten als Qlubtempo, Qlimax, HouseQlassics en Mystery Land voor een groot publiek in de kijker te draaien.

Toen zijn collega DJ Pavo een keer verhinderd was pakte Richard brutaalweg de telefoon om te vragenof hij misschien kon invallen. De organisatie had al een veelbelovende demo van Sassenheimer liggen en liet DJ Luna tijdens 1991/1992 The Golden Edition de opengevallen vacature invullen. “Ik heb veel aan Q-dance te danken, maar ik wil benadrukken dat ik onafhankelijk ben en overal draai waar ik wordt gevraagd.”

Luna’s ster is na enkele uiterst geslaagde optredens snel rijzende, omdat hij een perfecte platenkeuze, goede techniek – waaronder backspinnen en scratchen – en enthousiasme achter de draaitafels op unieke wijze weet te combineren. De artiestennaam Luna doet vermoeden een afkorting te zijn van het woord Lunatic (“Het is een korte en pakkende naam die gewoon lekker in het gehoor ligt”), gezien zijn energieke en aanstekelijke performance achter de Technics. Het muziekdier Luna koestert halverwege de jaren 90 al een een grote liefde voor hardcore en oldschool, hetgeen verklaart waarom hij later zal uitgroeien tot een icoon op het gebied van hardstyle. Als fervent bezoeker van evenementen en hartstochtelijk liefhebber van harde dance besluit hij in 1994 tot aanschaf van draaitafels over te gaan om het draaien in de vingers te krijgen.

Read further

Book Luna?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Luna is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Geweldig bedrijfsfeest gehad voor ons 25 jarig jubileum. Team van artiest -boeken.nl bedankt voor jullie betrokkenheid en al jullie inzet.
Namens mij & alle collega’s van TMS, geweldig feest!"