Luna

Luna
Luna

Biografie

Sinds een paar jaar is de carrière van Richard de Mildt in een woeste stroomversnelling terecht gekomen. De ongekroonde hardstyle-koning mag zich inmiddels tot de populairste DJ’s van Nederland rekenen. Tijdens de Dutch DJ Awards eindigde Luna op de vierde plaats in de top 100 van beste DJ’s ter wereld, waarmee hij grootheden als Carl Cox, Dave Clarke en Sven Väth ruim achter zich liet. Het is het klinkende bewijs dat Richard zijn talenten ten volle benut en het geeft aan dat hij in een onwaarschijnlijk hoog tempo de top heeft bereikt.

Geboren in Sassenheim –waar hij 21 jaar van zijn leven door heeft gebracht – en momenteel woonachtig in de hofstad, wordt de DJ na de milleniumwisseling ontdekt door scouts van Q-dance. De evenementenorganisatie uit Landsmeer geeft het jonge talent Luna de kans zich op feesten als Qlubtempo, Qlimax, HouseQlassics en Mystery Land voor een groot publiek in de kijker te draaien.

Toen zijn collega DJ Pavo een keer verhinderd was pakte Richard brutaalweg de telefoon om te vragenof hij misschien kon invallen. De organisatie had al een veelbelovende demo van Sassenheimer liggen en liet DJ Luna tijdens 1991/1992 The Golden Edition de opengevallen vacature invullen. “Ik heb veel aan Q-dance te danken, maar ik wil benadrukken dat ik onafhankelijk ben en overal draai waar ik wordt gevraagd.”

Luna’s ster is na enkele uiterst geslaagde optredens snel rijzende, omdat hij een perfecte platenkeuze, goede techniek – waaronder backspinnen en scratchen – en enthousiasme achter de draaitafels op unieke wijze weet te combineren. De artiestennaam Luna doet vermoeden een afkorting te zijn van het woord Lunatic (“Het is een korte en pakkende naam die gewoon lekker in het gehoor ligt”), gezien zijn energieke en aanstekelijke performance achter de Technics. Het muziekdier Luna koestert halverwege de jaren 90 al een een grote liefde voor hardcore en oldschool, hetgeen verklaart waarom hij later zal uitgroeien tot een icoon op het gebied van hardstyle. Als fervent bezoeker van evenementen en hartstochtelijk liefhebber van harde dance besluit hij in 1994 tot aanschaf van draaitafels over te gaan om het draaien in de vingers te krijgen.

Verder lezen

Luna boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Luna boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"