Giel Beelen

Giel Beelen
Giel Beelen

Biography

Giel begon als kind al met radiomaken. Eerst op de zolderkamer voor zichzelf, maar niet veel later ook als presentator van een kinderprogramma voor Haarlem 105, de lokale omroep van Giels geboorteplaats Haarlem. Zijn eerste betaalde werk had hij als geluidstechnicus bij Radio 10 en Radio Noordzee.

In 1997 startte hij als dj in de nacht van 3FM, die hij een aantal jaren later verruilde voor de middagshow, de avondshow en in 2004 voor de ochtendshow op de zender. Deze presenteerde hij tot 2016. 

Ook op televisie presenteerde Giel verschillende programma's zoals festival-uitzendingen, de 3FM Awards en De Beste Singer-songwriter van Nederland. In dat programma vervulde Giel de rol van zowel presentator als jurylid, en werden talenten als Douwe Bob, Nielson, Lucas Hamming, Judy Blank en Maaike Ouboter ontdekt. 

In augustus 2017 verliet Giel 3FM, om aan de slag te gaan bij Radio Veronica. Tot oktober 2020 presenteerde hij daar de Veronica Ochtendshow met Giel. Sindsdien is Giel voor BNNVARA te horen op NPO Radio 2. Na een jaar elke werkdag tussen 04.00 en 06.00 uur een programma te hebben gepresenteerd, is Giel vanaf 4 oktober 2021 elke werkdag tussen 22.00 en 00.00 uur te horen met het programma Giel.

Read further

Book Giel Beelen?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Giel Beelen is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"