Gerard Ekdom

Gerard Ekdom
Gerard Ekdom

Biography

Eigenlijk was het al duidelijk toen Gerard Ekdom in 1978 ter wereld kwam: deze jongen is dj in hart en nieren. Hij verzamelde de ene na de andere single, kocht album na album en ploos elke week de Top 40 uit. Al op zijn veertiende draaide Gerard platen op drive-in shows in de buurt.

Lokaal en regionaal

Gerards radiocarrière begon bij de lokale omroep in De Bilt, ook wel bekend als de STILOB. Daarna volgden NEW Dance Radio en Stadsomroep Utrecht, waar hij een goede match bleek met Fred Siebelink, die wel wat zag in het jonge talent. Ook bij Magic FM en Hot Radio maakte Gerard z’n uren.

3FM

In ‘98 was het zover: de eerste stapjes op de landelijke radio. Gerard mocht een programma maken in het opleidingstraject van de AVRO op 3FM. Vanuit daar mocht hij steeds meer invallen, kreeg hij een ochtendprogramma in het weekend, een nachtprogramma en veroverde hij uiteindelijk een dagelijkse plek bij 3FM als presentator van de Arbeidsvitaminen. In 2010 startte hij met lunchshow Effe Ekdom en luidde hij elke vrijdag het weekend in met Michiel Veenstra in Ekstra Weekend.

Glazen Huis

Bij de jaarlijkse goede doelen-actie op 3FM, Serious Request, wist Gerard een prominente plek te veroveren. Hij nam maar liefst acht keer plaats in het Glazen Huis en haalde met zijn mede-dj’s zoveel mogelijk geld op voor het Rode Kruis.

NPO Radio 2

In 2015 was het tijd voor wat anders en stapte Gerard over naar NPO Radio 2 om daar de ochtendshow Ekdom in de Ochtend te verzorgen.

Radio 10

De ochtenden bevallen Gerard goed en daarom besloot hij na een kleine drie jaar door te gaan met een ochtendprogramma, maar wel op een andere zender. Sinds september 2018 begin je je werkdag goed met Gerard op Radio 10. In Ekdom in de Morgen helpt hij je de dag vrolijk op te starten met de lekkerste platen en items als Dokter Pop en De Schatkelder.

Daarnaast hoor je Gerard iedere vrijdagavond tussen 22.00 en 24.00 uur met Ekdom’s Funky Music Trip!

Read further

Book Gerard Ekdom?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Gerard Ekdom is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Wat fijn dat artiest-boeken.nl ons last-minute ons hebben kunnen ondersteunen met onze carnavals programmering. Was even spannend voor ons maar het resultaat was minstens zo goed.
Thanx voor de support !"