Gerard Ekdom

Gerard Ekdom
Gerard Ekdom

Biografie

Eigenlijk was het al duidelijk toen Gerard Ekdom in 1978 ter wereld kwam: deze jongen is dj in hart en nieren. Hij verzamelde de ene na de andere single, kocht album na album en ploos elke week de Top 40 uit. Al op zijn veertiende draaide Gerard platen op drive-in shows in de buurt.

Lokaal en regionaal

Gerards radiocarrière begon bij de lokale omroep in De Bilt, ook wel bekend als de STILOB. Daarna volgden NEW Dance Radio en Stadsomroep Utrecht, waar hij een goede match bleek met Fred Siebelink, die wel wat zag in het jonge talent. Ook bij Magic FM en Hot Radio maakte Gerard z’n uren.

3FM

In ‘98 was het zover: de eerste stapjes op de landelijke radio. Gerard mocht een programma maken in het opleidingstraject van de AVRO op 3FM. Vanuit daar mocht hij steeds meer invallen, kreeg hij een ochtendprogramma in het weekend, een nachtprogramma en veroverde hij uiteindelijk een dagelijkse plek bij 3FM als presentator van de Arbeidsvitaminen. In 2010 startte hij met lunchshow Effe Ekdom en luidde hij elke vrijdag het weekend in met Michiel Veenstra in Ekstra Weekend.

Glazen Huis

Bij de jaarlijkse goede doelen-actie op 3FM, Serious Request, wist Gerard een prominente plek te veroveren. Hij nam maar liefst acht keer plaats in het Glazen Huis en haalde met zijn mede-dj’s zoveel mogelijk geld op voor het Rode Kruis.

NPO Radio 2

In 2015 was het tijd voor wat anders en stapte Gerard over naar NPO Radio 2 om daar de ochtendshow Ekdom in de Ochtend te verzorgen.

Radio 10

De ochtenden bevallen Gerard goed en daarom besloot hij na een kleine drie jaar door te gaan met een ochtendprogramma, maar wel op een andere zender. Sinds september 2018 begin je je werkdag goed met Gerard op Radio 10. In Ekdom in de Morgen helpt hij je de dag vrolijk op te starten met de lekkerste platen en items als Dokter Pop en De Schatkelder.

Daarnaast hoor je Gerard iedere vrijdagavond tussen 22.00 en 24.00 uur met Ekdom’s Funky Music Trip!

Verder lezen

Gerard Ekdom boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Gerard Ekdom boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"