Friss

Friss
Friss

Biography

Frisser dan Friss. Oftewel DJ Friss. De in Leeuwarden geboren en getogen DJ ontwikkelde al op vroege leeftijd een voorliefde voor de hiphopcultuur. Nadat hij ergens in een kraakpand van een paar vrienden een set draaitafels onder ogen kreeg was hij verkocht. Diezelfde vrienden wisten hem te vertellen dat iemand zijn draaitafels kwijt wilde, en voila, DJ Friss was geboren (2003). Friss ging meteen flink aan de slag met zijn nieuwe setje en begon, naast heel veel te oefenen, op wekelijkse basis feesten te geven bij hem thuis zodat hij kon draaien voor publiek.

Friss ontwikkelde zich langzaam maar zeker tot een echte turntablist/battle DJ en in 2006 nam DJ Irie, een gerespecteerde naam onder de DJs, hem onder zijn hoede. The Proov, net als Friss afkomstig uit Leeuwarden, zag het talent van de jonge DJ en vroeg hem als DJ voor hun liveshows. Dit deed hij gedurende 2007. In het jaar dat volgde organiseerde Friss zijn eigen feesten onder de naam Strik Je Veters en liep hij de rapper Kraantje Pappie tegen het lijf. De wederzijdse waardering voor elkaars werk was er en ze besloten een team te vormen voor de liveshows van Kraantje Pappie.

Zijn essentie aandeel in deze liveshow bleef niet onopgemerkt; in 2009 won hij de prijs voor Beste Muzikant tijdens de Grote Prijs van Nederland. Vrij uniek voor een DJ. Naast de liveshows verzorgde Friss ook alle scratches op de releases van Kraantje Pappie, de EP Boulimia en het album Crane. Dit doet hij overigens ook voor Dope D.O.D., zowel op het album Branded als op toekomstig werk. Tevens was hij finalist in de DMC World Online DJ kampioenschappen in 2011.

En waar staat DJ Friss anno 2012? Hij gaf meer dan tweehonderdvijftig shows met Kraantje Pappie en heeft zich ontwikkeld van een hiphop tot eclectische DJ voor al uw feesten en partijen. Waar staat Friss? Hopelijk snel op een podium of feest bij jou in de buurt!

Read further

Book Friss?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Friss is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fawaka / wat een top shows met Equalz /Mula B en Illias-op-de-Beat. Suriname ziet jullie graag weer snel terug !
En team artiest-boeken.nl bedankt voor de begeleiding en jullie support hier in Suriname."