Friss

Friss
Friss

Biografie

Frisser dan Friss. Oftewel DJ Friss. De in Leeuwarden geboren en getogen DJ ontwikkelde al op vroege leeftijd een voorliefde voor de hiphopcultuur. Nadat hij ergens in een kraakpand van een paar vrienden een set draaitafels onder ogen kreeg was hij verkocht. Diezelfde vrienden wisten hem te vertellen dat iemand zijn draaitafels kwijt wilde, en voila, DJ Friss was geboren (2003). Friss ging meteen flink aan de slag met zijn nieuwe setje en begon, naast heel veel te oefenen, op wekelijkse basis feesten te geven bij hem thuis zodat hij kon draaien voor publiek.

Friss ontwikkelde zich langzaam maar zeker tot een echte turntablist/battle DJ en in 2006 nam DJ Irie, een gerespecteerde naam onder de DJs, hem onder zijn hoede. The Proov, net als Friss afkomstig uit Leeuwarden, zag het talent van de jonge DJ en vroeg hem als DJ voor hun liveshows. Dit deed hij gedurende 2007. In het jaar dat volgde organiseerde Friss zijn eigen feesten onder de naam Strik Je Veters en liep hij de rapper Kraantje Pappie tegen het lijf. De wederzijdse waardering voor elkaars werk was er en ze besloten een team te vormen voor de liveshows van Kraantje Pappie.

Zijn essentie aandeel in deze liveshow bleef niet onopgemerkt; in 2009 won hij de prijs voor Beste Muzikant tijdens de Grote Prijs van Nederland. Vrij uniek voor een DJ. Naast de liveshows verzorgde Friss ook alle scratches op de releases van Kraantje Pappie, de EP Boulimia en het album Crane. Dit doet hij overigens ook voor Dope D.O.D., zowel op het album Branded als op toekomstig werk. Tevens was hij finalist in de DMC World Online DJ kampioenschappen in 2011.

En waar staat DJ Friss anno 2012? Hij gaf meer dan tweehonderdvijftig shows met Kraantje Pappie en heeft zich ontwikkeld van een hiphop tot eclectische DJ voor al uw feesten en partijen. Waar staat Friss? Hopelijk snel op een podium of feest bij jou in de buurt!

Verder lezen

Friss boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Friss boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"