D-Wayne

D-Wayne
D-Wayne

Biography

Neem een röntgenfoto van D-wayne en u zult waarschijnlijk geen beenderen of pezen zien maar twee meter werklust, ambitie en gedrevenheid. Alsof hij bezig is met een jetpack op zijn rug zo razendsnel gaat zijn carrière en er is geen houden meer aan.

Dit bleef niet onopgemerkt aan Afrojack die hem een contract aanbood in het begin van zijn carrière. Dit was D-wayne zijn kennismaking met het grote publiek - aanvankelijk traden ze samen op, totdat D- wayne een punt bereikte waarop hij zijn eigen unieke vaardigheden en stijl ontwikkelde en verder ging om zijn eigen shows te doen. Met drukke tourschema's hebben ze nog steeds veel plezier in het inspireren van elkaar tot grootsheid en zijn ze voor altijd goede vrienden.

Dwayne Megens werd geboren in 1994 in de Nederlandse stad Eindhoven. Hij is vernoemd naar Wayne Rainey, de beroemde Amerikaanse Grand Prix motorcoureur. D-wayne's ouders waren niet echt motorsport fans - ze vonden alleen zijn naam mooi klinken.
Dat is waar D-wayne ook van houdt - dingen die mooi klinken. Samen met zijn vader luisterde hij vaak naar de radio, van de classic rock van Led Zeppelin en Deep Purple tot de elektronische tovenarij van Kraftwerk.

Hij absorbeerde het allemaal en leerde zichzelf meer zonder enige echte muziek training.

D-wayne begon DJ'ing op school partijen en van daar ging hij verder met het draaien in de lokale clubs. Behalve dat hij de tracks van sterren zoals Tiësto, Laidback Luke of Axwell erg goed vond, wilde hij meer. Hij wilde met muziek zijn verhalen vertellen en begon daarom zijn eigen producties te maken. Motorcycle’s plaat 'As The Rush Comes', was een enorme inspiratie, het houdt je geboeid van begin tot eind. Dat is wat D-wayne wil dat zijn eigen producties zijn - meeslepend en constant verrassend.

Hij begon snel te produceren en werd een van de meest veelbelovende talenten in de muziekindustrie. Hij doet solo optredens over de hele wereld in beroemde clubs en op grote festivals. Mensen beschouwen hem als een rasecht muzikaal talent, met zijn producties die verschillende (sub) genres van dansmuziek raken.

Naast zijn eigen projecten werkt D-wayne ook regelmatig samen met andere muzikanten aan meer (indie) pop-gebaseerde projecten, wat duidelijk laat zien hoe veelzijdig zijn productiecapaciteiten zijn.

De lijst met D-wayne-producties is nu aanzienlijk gegroeid en er zijn releases op verschillende labels waaronder het Dim Mak-label van Steve Aoki, Nervous Records, Wall Recordings, Wolv en Future House Music.
Daarnaast heeft hij remixes gedaan voor A-lijstmuzikanten zoals Tiësto, Afrojack, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez, Sheppard en R3hab.

Hij geeft heel veel om zijn muziek. "Net zoals een regisseur beelden kiest, elk met hun eigen betekenis, zo selecteer ik zorgvuldig alle elementen van mijn muziek. Ik wil een verhaal vertellen wat dat de emotie van mensen raakt en inspirerend is. Ik wil die ene plaat produceren waarvan iedereen in de club of op het festival achteraf zal zeggen: dat was het absolute hoogtepunt van de dag".

Tekenen van die kracht en zijn unieke DJ vaardigheden plaveiden zijn weg naar festivals als 7th Sunday en Tomorrowland, EDC New York (waarvan een toonaangevende blog na afloop zei dat hij de artiest was die de show stal), en clubs in Nederland , België, Spanje, Griekenland, Bulgarije, Portugal, Dominicaanse Republiek, Japan, Zuid-Korea, de Filippijnen, Thailand, Indonesië, Mexico, Panama. Puerto Rico, Guatemala, Suriname, Brazilië, Haïti, Canada, op de Grote Muur in China, in Space Moskou, in Pacha New York, in The Mansion in Miami of in Las Vegas bij de bekende nachtclubs Wet Republic, Wynn XS, Hakkasan en Omnia.

En zijn uitzonderlijke kwaliteiten en capaciteiten leverden hem als één van de jongste DJ’s ooit een jaarcontract op voor een officiële residentie in Las Vegas bij Drai's Nightclub!

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze 24-jarige rijzende ster, met een reeks releases op verschillende platenlabels en optredens over de hele wereld.

Read further

Book D-Wayne?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking D-Wayne is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Geweldig bedrijfsfeest gehad voor ons 25 jarig jubileum. Team van artiest -boeken.nl bedankt voor jullie betrokkenheid en al jullie inzet.
Namens mij & alle collega’s van TMS, geweldig feest!"