De Staat

De Staat
De Staat

Biography

De Staat komt uit Nederland (uit Nijmegen om precies te zijn) en riekt ondanks de Hollandse bandnaam naar een internationale doorbraak. Wat De Staat doet heeft eigenlijk weinig met stoner te maken en toch krijgen ze keer op keer dit predicaat toegekend. Josh Homme kwam een paar jaar geleden (toen hij genoeg kreeg van de stoner-sticker) met het genre dark pop en misschien is dit ook een betere aanduiding voor De Staat. Alleen is het meer rock dan pop en zo zie je maar: soms is het beter om helemaal geen label op een band te plakken!

 
Waarom ze dan toch altijd dat stoner-label opgeplakt krijgen komt dan waarschijnlijk door de soms lome, repeterende grooves die zo nu en dan hoorbaar zijn in de muziek. Ook van die typische QOTSA gitaarlicks zorgen voor een terugkerend herkenningspunt. Maar daar houdt het dan ook echt mee op. De Staat verpakt het namelijk net allemaal even wat luchtiger, er is hier en daar ruimte voor een knipoog. Maar vergis u niet, De Staat is bloedserieus!

 

 

Read further

Book De Staat?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking De Staat is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"