De Staat

De Staat
De Staat

Biografie

De Staat komt uit Nederland (uit Nijmegen om precies te zijn) en riekt ondanks de Hollandse bandnaam naar een internationale doorbraak. Wat De Staat doet heeft eigenlijk weinig met stoner te maken en toch krijgen ze keer op keer dit predicaat toegekend. Josh Homme kwam een paar jaar geleden (toen hij genoeg kreeg van de stoner-sticker) met het genre dark pop en misschien is dit ook een betere aanduiding voor De Staat. Alleen is het meer rock dan pop en zo zie je maar: soms is het beter om helemaal geen label op een band te plakken!

 
Waarom ze dan toch altijd dat stoner-label opgeplakt krijgen komt dan waarschijnlijk door de soms lome, repeterende grooves die zo nu en dan hoorbaar zijn in de muziek. Ook van die typische QOTSA gitaarlicks zorgen voor een terugkerend herkenningspunt. Maar daar houdt het dan ook echt mee op. De Staat verpakt het namelijk net allemaal even wat luchtiger, er is hier en daar ruimte voor een knipoog. Maar vergis u niet, De Staat is bloedserieus!


Verder lezen

De Staat boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
De Staat boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"