Boris

Boris
Boris

Biography

“Live My Life gaat over hoe ik dingen beleef, hoe ik bepaalde gebeurtenissen zie. Ik wilde dit keer meer over mijn eigen leven schrijven en dicht bij mezelf blijven,” aldus Boris over zijn derde en meest persoonlijke cd tot nu toe.  Live My Life is niet alleen persoonlijker maar ook rauwer en meer in your face dan zijn debuutalbum Rely On Me en diens opvolger Holy Pleasure. Wat gebleven is zijn de muzikaal inhoudelijk sterke songs met een volwassen funky sound die teruggrijpt naar de hoogtijdagen van de soul, compleet met blazers en oude keyboards. Het album is bijna volledig live ingespeeld, en producer Dutchflower heeft een ongepolijste soul- en funkbodem neergelegd voor tien tracks die verhalen over Boris’ leven als artiest en zijn onvoorwaardelijke liefde voor muziek. De overige drie tracks zijn geproduceerd door Boris, gitarist Marcus Machado en de Amerikaanse componist Michael Johnson a.k.a. Mixzo. Het album is gemastered door Brian Gardner, die eerder werkte met soulgrootheden als Sly Stone, George Clinton en Marvin Gaye.

Met dit album had de charismatische zanger uit Venlo alle touwtjes in eigen handen. Hij dook de studio in met Antoon Tolsma (Dutchflower) met wie hij het merendeel van de songs schreef. Boris nam contact op met Michael Johnson (o.a. Maxwell, Aliyah en Ludacris), met wie hij eerder nummers schreef. Samen schreven zij de semi-ballad ‘I Want U To Know’ en het sfeervolle ‘Leave It Alone’. Met het uit New York afkomstige gitaartalent Marcus Machado schreef Boris ook een paar tracks voor het album. Die samenwerking beviel zo goed, dat Machado besloot in Nederland te blijven en inmiddels de vaste gitarist in Boris’ nieuwe band is. Zijn Jimi Hendrix-achtige geluid geeft de funky muziek een extra rauw randje, wat vooral live een spannende meerwaarde heeft.

Op Live My Life heeft Boris zijn draai gevonden. Doordat hij zich tijdens het schrijven liet inspireren door zijn eigen leven, leerde hij om de gebeurtenissen van de afgelopen jaren te relativeren. “Toen ik jong was, had ik een heel ander beeld in mijn hoofd van het artiestenbestaan. Maar als je plotseling in zo’n turbulent leven stapt, overkomen veel dingen je zonder dat je daar bewust voor kiest. Je bent voornamelijk bezig met liedjes maken om het publiek te entertainen, om hits te scoren in plaats van je eigen verhaal te vertellen. Met dit album heb ik mijzelf overwonnen, want voorheen vond ik het nogal moeilijk om over mijn eigen leven te schrijven.”

Nu hij voor Live My Life volledig zelf kon bepalen waar hij met zijn muziek heen wilde, besloot hij alle schroom van zich af te gooien en zijn gevoelens in liedjes om te zetten. Zo gaat ‘Leave It Alone’ over zijn jeugd en de scheiding van zijn ouders, terwijl ‘Loosen Up’ en titeltrack ‘Live My Life’ beschrijven hoe moeilijk het is om als artiest rekening te houden met een gezin. In ‘I’m Sorry’ verontschuldigt hij zich voor zijn egoïsme en geldingsdrang en belooft beterschap. “Ik hikte er altijd tegenaan om over mijn eigen leven te schrijven, was bang me kwetsbaar op te stellen. Ik heb moeten leren om los te laten wat anderen van mij denken en mijn leven te leiden zoals ik dat wil.”

Een sleuteltrack is de eerste single ‘If You Wanna Roll With Me’, die gaat over het verwezenlijken van jongensdromen en de wrijving die tussen vrienden ontstaat bij succes. “Alle mannen hebben jongensdromen. Mijn droom was altijd om succes te behalen met een groep bevriende muzikanten. Dat nummer gaat over de gevoelens die ik kreeg toen bleek dat de ambities van mijn vrienden en die van mij niet meer overeen kwamen.”

Boris is van jongs af aan muzikaal beïnvloed geweest door grote soulhelden als Prince en Michael Jackson, maar ook diens voorgangers Otis Redding, Marvin Gaye en Donny Hathaway. In zijn nog jonge carrière heeft hij met een aantal gerenommeerde internationale muzikanten samengewerkt. Zo schreef hij liedjes met zangeres Sandra St. Victor van The Family Stand en zong duetten met soulvedettes John Legend en Angie Stone. In 2005 werd Boris genomineerd voor een Edison Award voor Beste Zanger. Twee jaar later won hij de Edison Jazzism Publieksprijs.

Boris heeft inmiddels een nieuwe band om zich heen verzameld, bestaande uit Marcus Machado op gitaar, Leon Taihuttu (ex-Gin on the Rocks) op bas, Satindra Kalpoe (ex-Anouk, ex-Relax) op drums en Leon den Engelsen op keyboards. Wat Boris betreft een dream team. “Ik ga op deze plaat terug naar hoe ik me vroeger voelde, naar die jongensdroom om het met mijn muziek te gaan maken. Dat gevoel van intens genieten heb ik weer terug. Muziek maken is gewoon waanzinnig leuk. Deze band is een echt team met een gezamenlijke drijfveer: we gaan de funk verspreiden onder de mensen.”

Read further

Book Boris?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Boris is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fawaka / wat een top shows met Equalz /Mula B en Illias-op-de-Beat. Suriname ziet jullie graag weer snel terug !
En team artiest-boeken.nl bedankt voor de begeleiding en jullie support hier in Suriname."