Banji

Banji
Banji

Biography

Het Nederlandse viertal Banji combineert de stijlen van Beck, The Dandy Warhols en Darwin Deez met puntige gitaren met 8-bit bliepjes en sardonische teksten.

Het kwartet trok in Nederland al de aandacht door te spelen in het voorprogramma van Balthazar en DI-RECT. In februari 2022 verzorgen ze het voorprogramma voor De Staat. Ook bij de opnamen zijn bekende namen betrokken, zo is de debuutsingle Listen een co- productie tussen de band en Jeroen De Pessemier (Oscar en de Wolf) opgenomen in ICP Studios in Brussel, waar The Cure en The Vaccines hebben opgenomen. De tracks van de band zijn gemixt door Mucky, de rechterhand van Sevdaliza.
Een creatieve samenwerking met de LA-based kunstenaar Zack Rosebrugh heeft een eigenzinnige grafische stijl gecreëerd om de kleurrijke wereld van Banji bij te staan.

Banji tekende bij [PIAS] midden in de Covid-19 pandemie en de band bracht hun debuutsingle Listen uit in november 2020. De track is opgepikt door media als Billboard (US), DIY Magazine (UK), Dansende Beren (BE) en 3voor12 (NL). Het nummer staat op de playlists bij grote radiostations als Studio Brussel en is gefeatured op de Hot New Bands playlist op Spotify. Een playlist voor ‘’The freshest sounds from the UK & Ireland.’’

In januari 2021 speelde de band een opvallende show op Eurosonic Noorderslag, met positieve recensies van 3voor12, Parool en een grote foto in de Volkskrant. Banji werd ‘Talent to Watch’ genoemd voor 2021 door Nederlandse media als
Volkskrant, 3voor12 and KINK.

Read further

Book Banji?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Banji is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Geweldig bedrijfsfeest gehad voor ons 25 jarig jubileum. Team van artiest -boeken.nl bedankt voor jullie betrokkenheid en al jullie inzet.
Namens mij & alle collega’s van TMS, geweldig feest!"