Bollebof

Bollebof
Bollebof

Biografie

Op 4 jarige leeftijd verhuist hij met zijn moeder naar Delft in Nederland. Na een aantal jaren daar te hebben gewoond verhuist hij naar de buurt Spangen in Rotterdam. In die periode ontdekt hij dat muziek in zijn bloed zit. Hij luistert dan ook naar van alles, van André Hazes tot Wu tang clan. Elke tekst doet hij als een bezetene mee. Daarna kijkt hij verder dan de bestaande artiesten en begint hij te schrijven op beats van het internet. AL snel begint de Rotterdamse scène warm te lopen voor de “prins van het kasteel” en de eerste optredens volgen snel: Het kasteel (Sparta stadion), SKVR en teenage jam. Wanneer hij in mei 2007 op het podium van Off-corso (Rotterdam) betreedt gaat het publiek uit z’n dak en wordt Bollebof een feit. Vele producers waren zeer onder de indruk en benaderde Bollebof om samen te gaan werken. Bollebof deed het liefst alles alleen, zodat hij wist dat het allemaal was zoals hij het wilde, daardoor was samenwerken nog even wennen voor hem.
De mensen waren nu bekend met Bollebof en het was tijd om zijn eerste videoclip te gaan schieten, dit was alleen moeilijker dan verwacht. Na talloze keren te zijn afgewezen door sponsoren besluit hij de opnames zelf te financieren.

Dat was een aardig succes voor de ongetekend eigenwijzen opkomde rapper. Hij viel zeer in de smaak en dat niet alleen in Rotterdam. Ook in Amsterdam en omstreken werd zijn muziek zeer gewaardeerd. Zo trok hij de aandacht van X-Factor finalist Richy Brown, die Bollebof hier bij uitnodigde om samen de studio in te gaan om te werken aan Richy z’n debuut single (Ga je mee). Bolle zag dat als een buiten kansje en nam de uitnodiging met beide handen aan. De samen werking leverde de Prins serieuze optredens op waar van de mooiste volgens hem toch wel toch wel Live @ Idols op 2 Februari 2008 was. Na Idols volgde er een tour door Nederland langs clubs en radio stations om samen met Richy de single te promoten. Ook Lange Frans, Gio en Jahy hebben een succes volle samenwerking met Bollebof op het lijstje.

Met zijn eigen dress style en zijn laidback flow weet hij z’n publiek in trance te brengen en met zijn gladde looks weet hij bij de dames het hoofd op hol te brengen. In de toekomst kunnen we nog veel meer van deze getalenteerd rapper horen. Hij is een hype waar Nederland niet lang meer op zal hoeven wachten.

Verder lezen

Bollebof boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Bollebof boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"