Roy Gates

Roy Gates
Roy Gates

Biografie

Roy Gates is de artiestennaam van de Nederlandse producer Roy Poortmans die naast het produceren voor anderen nu zijn eigen solo project heeft opgezet. Roy kwam 4 jaar geleden producer John DirneRoy Gates tegen die onder de artiestennaam John Marks onlangs de hit “Tracking” scoorde en nu zijn 2esingle “Don’t Stop” heeft uitgebracht.

Na deze ontmoeting ontstond er een muzikale samenwerking en het eerste resultaat hiervan was de hit “Revolution” die zij voor Mental Theo produceerden. Deze plaat stond zowel in Nederland als in Duitsland in de Top 100 en wordt al jaren gebruikt als leadermuziek voor het TMF programma “Mental Theo on the Road”.

Na dit project heeft Roy i.s.m John o.a Dj Galaga (The Game), Oliviya, (It´s a shame) en Level 2 ft. Dexx (You) geproduceerd. Ook deze tracks vonden de weg naar de hitlijsten!

In 2004 produceerde Roy samen met John onder de naam Team X de track “Your Smile 2004” een remake van de grote hit van Charly Lownoise en Mental Theo. Deze remake is bij Radio 538 in het programma “Maakt ’t of Kraak ’t” gemaakt met 77,7%. Onlangs is “Your Smile 2004” in Duitsland uitgekomen en staat op de playlist van Mental Theo.

Begin oktober 2004 werd Roy door John Marks benaderd met de vraag of hij een remix wilde produceren voor zijn nieuwe single “Don´t Stop”. Door de positieve reacties vanuit de platenmaatschappij op zijn “Roy Gates Remix”, dook Roy de studio in en produceerde zijn eerste echte solo single “How Deep”.


De plaat maakte meteen grote indruk bij Dancevilla het dance label van White Villa Records, die Roy Gates meteen een single contract aanbood.

De debuut single met uplifting beats en een pakkende melodie is in het Radio 538 programma “Maakt ’t of Kraak ‘t” gemaakt met 87,5%, stond wekenlang op de playlist van TMF, heeft Clipcode 133 op The Box, is tot “538 Dance Smash” van week 50 gebombardeerd en stond op de playlists van: Radio 538, , XFM, Fresh FM, Hot Radio, Jam FM en Slam FM (ID&T Radio). “How Deep” kwam reeds 1 week na release nieuw binnen op 56 in de Mega Top 100.

Maar met de opvolger “On my Way” werd duidelijk dat Roy zich muzikaal verder heeft ontwikkeld en klaar was voor “The Next Level” in zijn toch al succesvolle carrière als DJ/Producer. “On my Way” werd ondersteund door top DJ’s zoals Randy Katana die de plaat onlangs nog op Mystery Land op z’n playlist had staan.

“On My Way” stond op 41 in de Top 100, op 15in de Tipparade, 36 in de Pepsi Chart, op 24 in de Mega Dance Top 30 op 22 in de Fresh 40 en op 9 in de Slam 40. Tevens stond de Clip geruime tijd op de playlisten van TMF en The Box.

De afgelopen periode was extreem druk voor Roy Gates. Naast de vele optredens in binnen en buitenland bracht hij vele uren in de studio door, waar hij een belangrijke basis legde voor het toekomstige album. Tijdens het productie proces ontstond de nieuwe vettesingle “We Rock Together”. Op de nieuwe single staat een remix van E-Craig. De Bijbehorende Videoclip is opgenomen één van de hotste Clubs van Polen. Release datum: 12 oktober 2005!

Roy Gates, the best kept secret till now!

Verder lezen

Roy Gates boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Roy Gates boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"