Sue The Night

Sue The Night
Sue The Night

Biografie

Sue the Night (Suus de Groot) laat, samen met haar inmiddels 6-koppige band, harten van muziekliefhebbers sneller kloppen. Sinds 2010 is Sue aan de weg aan het timmeren, maar sinds de release van het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum MOSAIC in januari 2015 is de band in een stroomversnelling geraakt.

De release wordt gevierd in een uitverkocht Patronaat en is hiermee de aftrap voor een succesvol festivalseizoen (o.a. Best Kept Secret, De Beschaving, Zwarte Cross) en 2 goed lopende clubtours. Door diverse media worden de eerste 3 singles 'Top of Mind’, 'The Whale’ & 'Fool’s Gold’ goed opgepikt. DWDD, radio2 en de band is graag geziene gast bij 3FM; deze kent Sue the Night de titel 'Serious Talent’ toe, een 'Megahit’ met The Whale ’en 2 nominaties voor een 3FM Award.

Op het album MOSAIC staan songs die onder je huid kruipen; een bekende sound, terugpakkend op de classics van vroeger, maar toch eigen en vernieuwend. Vergelijkingen met Arcade Fire, Fleetwood Mac en Blondie worden gemaakt. In de studio werkte ze samen met Linda van Leeuwen (Bombay) en producers Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes) en Thijs van der Klugt (Baskerville, Heist). Ook hebben diverse gastmuzikanten van o.a. Bombay, Binkbeats en Blaudzun hun muzikale bijdrage geleverd aan het debuutalbum.

Live heeft de band inmiddels een mooie reputatie opgebouwd; de songs worden door het sextet maximaal uitgepakt. In deze formatie kan Sue, met haar krachtige stem en dromerige gitaarpartijen, haar songs “dragen als een mantel” (uit recensie Noorderslag ’15/3VOOR12).

In het najaar van 2015 werd MOSAIC ook uitgebracht in België, i.s.m. Gentle Promotion & Peter Verstraelen Bookings. Hierop volgden verschillende shows in België en begin 2016 zet de band ook haar eerste stappen in Denemarken i.s.m. “fashion-friend” Samsoe/Samsoe.

Inmiddels staat het 2e album in de steigers, waarvan de eerste single “The World Below” een goed begin is: de tweede 3FM Megahit wordt binnen gesleept en het nummer komt op 35 in de mega top 50!

Verder lezen

Sue The Night boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Sue The Night boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Geweldig bedrijfsfeest gehad voor ons 25 jarig jubileum. Team van artiest -boeken.nl bedankt voor jullie betrokkenheid en al jullie inzet.
Namens mij & alle collega’s van TMS, geweldig feest!"