Lucas Hamming

Lucas Hamming
Lucas Hamming

Biografie

De ware rebellen komen tegenwoordig uit ’t Gooi. Ze zetten daar de boel eens flink op stelten, beginnen een band en trekken als Robin Hood er op uit, om er nòòit meer terug te keren. Tenzij het gaat om televisie- of radio-optredens of plaatopnames in de Wisseloord Studio’s. Exact zo is het gegaan met mooiboy-met-de-grote-bek Lucas Hamming. Je zou hem kunnen kennen van de Beste Singer-Songwriter van Nederland, als 3FM Serious Talent met een megahit op zak. En ja hoor, zijn EP The Perv In Perfection is opgenomen in die studio daar in de Hilversummer bossen.

Het labeltje singer-songwriter past eigenlijk niet (meer) zo bij hem. Hij is de zanger van de band. Zo zit het feitelijk. Bij Paul Weller, Miles Kane of Noel Gallagher neemt toch ook niemand die term in de mond? ‘Ik ben gewoon een artiest,’ concludeert Hamming, een ware rebel without a cause à la James Dean. ‘In Blaricum is er natuurlijk ook genoeg om tegen aan te trappen,’ merkt hij fijntjes op. Voor een van de ADHD stuiterende jongeling, kunnen we daar nog aan toevoegen. Want mààààààn, wat heeft die gast een energie! Daar kan hij trouwens goed gedoseerd mee omgaan in zijn muziek.

Daarbij heeft hij ook nog eens songs, die staan als een pakhuis van gewapend beton. Luister eens naar tracks als Wood For The Trees (de single) en Saving Grace, met een weelde aan melodie en arrangementen als klassieke popmonumenten. Ze staan op zijn nieuwe EP The Perv In Perfection, geproduceerd door Jurriaan Sielcken (bekend van Jett Rebel). De titel is een slimme woordgrap en betekent in feite niets anders dan: De Viespeuk In Perfectie. Als tekstdichter is hij schatplichtig aan iemand als Alex Turner van Arctic Monkeys. ‘De liedjes gaan nu meer over wat ik zelf meemaak, bijvoorbeeld in het Amsterdamse uitgaansleven.’ Zuipen en vrouwen dus? ‘Iets komt beter over als mensen het kunnen begrijpen.’ Ja dus!

Bij 3FM is zijn talent al opgevallen. In augustus 2014 was de single Mojo Mischief al megahit en werd de artiest zelf 3FM Serious Talent. ‘Ach,’ zegt hijzelf, ‘ik doe gewoon wat ik leuk vind. Van al die dingen droomde ik als jochie. Stiekem hoopte ik altijd dat ik toen ik klein was ineens op het podium werd gevraagd bij mijn favoriete bands.’ Nu laat hij zelf heel op z’n Springsteens een jong gastje bij hem op het podium om mee te zingen. Een Robin Hood-figuur, we zeiden het toch al?

Verder lezen

Lucas Hamming boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Lucas Hamming boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"