SXTEEN

SXTEEN
SXTEEN

Biography

Joweney Sidnay Karel Jason Balentien, beter bekend als SXTEEN, is een Nederlandse rapper geboren in Rotterdam, en opgegroeid in Spijkenisse. Zijn muziek is een mix van Urban, New Wave, R&B, Latin en Dancehall. Zijn bekendste single is "She loves it", welke meer dan 1.000.000 views heeft op YouTube.

 Joweney groeide op in Spijkenisse in een gezin waar iedere dag muziek werd gedraaid. Van jaren ’80/90 pop, Reggae tot Blues. Hij bezocht basisschool de Veenvlinder, voortgezet onderwijs aan de Oude Maas en De Eilanden, waar hij tevens zijn rechterhand Zurich leerde kennen.

Tijdens zijn tienerjaren bracht Joweney reeds zijn liefde voor muziek tot uiting met het zelf schrijven van muzieknummers. Verder ontwikkelde in hij die tijd een passie voor het vak van tatoeëren en zo werd hij een gewaardeerd tattoo-artiest. Hij werkt momenteel nauw samen met producer Zurich van Zurich Musiq.

Zurich is onder andere bekend van grote Broederliefde-projecten en hits zoals het album “HWPO 1 en 2”.

In 2017 Bracht SXTEEN zijn eerste single "Oh lord" uit. Sindsdien heeft hij negen singles uitgebracht waaronder zijn meest bekende track "She loves it".

In november 2018 deed Sxteen mee aan Funx Talent vibez edition. Dit was een talentenjacht waarbij hij volgens de normen van de jury tracks ten gehore moest brengen. Het meedoen aan deze talentenjacht bracht hem niet naar voren als winnaar, maar zorgde wel voor ongekend succes op social media.Vooral de cover van het nummer “I love it” van Kanye West en Lil Pump zorgde voor meer dan 1 miljoen views in enkele weken tijd. Later heeft hij deze track met wat wijzigingen als een een officiële track uitgebracht wat leidde tot meer dan een miljoen streams op Spotify.

Ook het nummer dat hij als laatste zong, wat hij opdroeg aan zijn zeer zieke oma in het bijzonder en het verlies van dierbaren in het algemeen, bracht veel los. Beide nummers gingen viral op Youtube en verschenen in de trending lijst.

Bij deze kunnen we dus wel zeggen, Sxteen is something you might also like!

Read further

Book SXTEEN?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking SXTEEN is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"