The Pitcher

The Pitcher
The Pitcher

Biography

Dov J. Elkabas a.k.a. "The Prophet" geboren op 5 November 1968, is begonnen met draaien in 1983. Eerst kwam hij als bezoeker in een rollerdisco (Het Nijlpaardenhuis) in Amsterdam waar hij in aanraking kwam met draaitafels. D it sprak hem zo aan, dat hij ging werken om de SL1200 MK2's aan te kunnen schaffen, zodat hij thuis kon gaan oefenen met draaien. Na ongeveer 2 jaar in het Nijlpaardenhuis disco gedraaid te hebben kwam hij na de sluiting van de rollerdisco terecht in een Hiphop tent in Amsterdam genaamd "Akhnaton". Samen met onder andere de mannen van de legendarische "Osdorp Posse" ging hij op zeer alternatieve wijze muziek proberen te maken. Er was nog geen housemuziek in deze tijd, dat kwam pas rond '86/'87.
Ongeveer in 1988 kwam hij in aanraking met de House, hij werd gevraagd om op een feest te draaien waar uitsluitend house werd gedraaid, dit was het feest "Let The Prophet Rise" in de Jan van Galenhal in Amsterdam.
Samen met collega "MadDoc" stond hij daar de hele avond de muziek te verzorgen met synthesizers en samplers om een eigen soort van invulling te geven van de avond. Deze avond werd zo een succes, dat vanaf toen eigenlijk het balletje begon te rollen; hij werd steeds meer gevraagd als DJ. Organisaties als Multigroove en ISP (later bekend als Hellraiser) begonnen hem steeds meer te boeken en stond hij bijna op alle feestjes in en rond Amsterdam.
Hij begon rond 1991 ook een DJ-team, beter bekend als "The Dreamteam", dit waren 4 verschillende DJ's, met 4 verschillende stijlen die alleen als groep optraden; dwz met z'n vieren draaien of live optreden. De 4 leden: The Prophet, Dj Dano, Buzz Fuzz en Gizmo
Rond '91/'92 kwam de organisatie ID&T tot leven, The Dreamteam werd gevraagd om voor hen te draaien op de feesten die deze organisatie gaven, er was "Thunderdome", Earthquacke, Mysteryland enz...
Door the dreamteam werden deze feesten een groot succes.
Met veel plezier ging hij alle gabber partys af, soms wel 6 per avond! Er was er een bepaalde groep DJ's, waaronder The Prophet, die de muzieksoort "Gabber" of "Hardcore" het leven hadden ingeblazen.
Dit waren de duidelijk hoogtijdagen.
Inmiddels waren er miljoenen exemplaren van "Thunderdome" cd's over de toonbank gevlogen, en werd zijn naam steeds bekender.
Deze muziek is tot vandaag de dag nog steeds te horen in alle continenten van de wereld.
De Gabber-dj's reisden en reizen nog steeds de gehele wereld over om deze muziek te vertegenwoordigen.
The Prophet heeft op bijna alle grote feesten gestaan in Nederland;
Thunderdome, Masters Of Hardcore, Hellraiser, Megarave, Earthquacke, Trip 2 Dreamland, Dance 2 Eden, Mysteryland, Back 2 School, Qlimax, DefQon 1, Decibel, Innercity, maar ook in het buitenland: Utopia Sydney, Goliath Zurich, Voyager Genéve, Mayday Duitsland,
Resident E Duitsland, Atlantis Los Angeles enz, enz....
In deze tijd maakte Dov Elkabas naast de Gabbermuziek ook nog andere stijlen muziek die hij ook erg leuk vond: Van Club tot Techno tot Progressive tot Hip Hop. Hij heeft bijv. onder een pseudoniem "The Rose" een klassieker op zijn naam gezet in 1995, genaamd "The Godzilla Project", gedraaid door alle grote dj's in de wereld, uitgebracht op het Franse Pinguin Records.
Inmiddels heeft The Prophet één van de bekendste Nederlandse Hardstyle platenlabels, genaamd Scantraxx Recordz, van de grond gezet met de Nederlandse vorm van Hardhouse ' Hardstyle. De muziek ging voor hem namelijk te snel en de feesten waren niet meer zo vrolijk als dat hij vond dat ze zouden moeten zijn. We zitten nu weer op de 140bpm, de "vrouwvriendelijke" dansbare snelheid.
Nog altijd is Dov Elkabas bezig met Club en Progressive, met projecten als Stardancer, waaronder hij Disco House uitbrengt en Rokkwild (Samen met Cay-T), het "Progressive project", is hij de weg aan het inslaan die hij eigenlijk ook wel wilt, namelijk;
"Serieuze dansmuziek met een lach".
De muziekstijlen die The Prophet nu nog graag draait zijn:
Early Rave, Early Hardcore, Hardstyle, Club en Progressive..The Pitcher started out as a studio project in the year 2000. With the upcoming harder styles, Michel Pollen, the producer of “The Pitcher”, started producing hardstyle orientated tracks like “Pump It Loud!” and “Start Rocking”. Though seemingly unknown, The Pitcher already had a huge influence in the hardstyle production scene, producing for Donkey Rollers, Zany and Dozer.
The Pitcher-tracks were successful but there was no DJ act to support it. Michel is a true studio-artist and definitely not a performer. With the ongoing success and the new coming songs like “Grindin’” and “Sleeping” the project needed a “face” to keep the project going.
This is where Luc van Veghel came in to the picture. Luc, a young and very talented dj, who had the experience that the project needed, offered to join the team and work with Michel. Working together, made it finally possible to live up to the overwhelming demand and many requests for a performance by the Pitcher.
This resulted to many performances in Australia, Sweden, Switzerland, Hungary, Italy, Belgium, Germany and ofcourse, all the big clubs and events in the Netherlands...

Read further

Book The Pitcher?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking The Pitcher is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"