Reverse

Reverse
Reverse

Biography

Sergio van Gonter, ook wel Reverse, begon op zijn twaalfde met het maken van muziek. Het begon met een simpel muziekprogramma op zijn Playstation, maar groeide uit tot zijn ware passie. Het magische proces van mensen een bepaald gevoel geven met zijn muziek, is waar Reverse voor leeft. Bij het ontwikkelen van zijn stijl raakte hij geïnspireerd door producers zoals Pharrell, Timbaland en Kubus. Zijn stijl kenmerkt zich door het samenbrengen van verschillende muziekgenres met hiphop. De producties van zijn hand onderscheidde zich daarom vanaf het begin af aan en sloegen keer op keer aan.

Toen Reverse en de Nederlandse artiest Jayh elkaar vonden en besloten samen te gaan werken onder één naam, werd het producer-duo 'Art-Officials' geboren. The Partysquad kwam hier al snel achter, zag hun talent en hielp hen een handje door ze een studioruimte aan te bieden. In ruil hiervoor hielp het jonge duo The Partysquad met producties, wat achteraf een gouden combinatie bleek te zijn. Toen ook oprichter en eigenaar van het platenlabel Top Notch, Kees de Koning, onderdeel werd van de samenwerking resulteerde dit tot een nog groter succes. Grote hits als 'Wat Wil Je Doen', 'Stuk' en 'Helemaal Naar De Klote' zijn resultaten van deze samenwerking.

In 2010 verhuisde Reverse samen met Adje naar IJburg en bouwde ze daar een eigen studio. Hits als 'Fok Wachten', 'Ik ga hard' en 'Ik Neem Je Mee' ontstonden en hadden Nederland in hun greep. Ook hebben zij tijdens deze periode grote artiesten ontdekt zoals Cho en Idaly. Dit laat ook zien dat Reverse ook over A&R-skills beschikt.

Na alle grote successen in Nederland besloot Reverse een nieuwe uitdaging op te zoeken en te vertrekken naar Los Angeles. De Nederlandse markt bleek te klein voor zijn talent. Binnen no-time belandde hij in de studio met artiesten als Jennifer Lopez & Nicole Scherzinger. Voor de samenwerking met Tamar Braxton is Sergio zelfs genomineerd voor een Grammy. Dit leidde tot samenwerkingen met onder andere Chris Brown en The Dream. Inmiddels is hij terug in Nederland en heeft hij een nieuw doel voor ogen: jong, Nederlands talent een kans bieden en naar de top helpen. NAMAM is trots hem hierin te kunnen ondersteunen.
Nieuws
Producer Reverse start eigen label BOOMIN' Recordings · 15 november 2019
Deze week maakte producer Reverse bekend dat hij zijn eigen label is gestart in samenwerking met Top Notch: BOOMIN' Recordings. Met het label wil Reverse zich richten op nieuwe talenten: "Het plan is om muziek uit te brengen in meerdere genres en me te richten op alles wat tussen pop en urban in zit. Daarnaast denk ik dat er in Nederland veel ruimte is voor nieuw talent, en wil ik vrouwelijke artiesten graag supporten."

Read further

Book Reverse?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Reverse is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fawaka / wat een top shows met Equalz /Mula B en Illias-op-de-Beat. Suriname ziet jullie graag weer snel terug !
En team artiest-boeken.nl bedankt voor de begeleiding en jullie support hier in Suriname."