Jack Jarryd

Jack Jarryd
Jack Jarryd

Biography

In 2021 maakte Jack Jarryd zijn debuut en ging daarbij voortvarend van start. Met de release van zijn debuut ep ‘Evolve’, de single ‘Living It Up’ en het in 2022 verschenen ‘Heartache’ stortte hij met veel elan en overgave zijn hart uit in een reeks dynamische songs. Meerdere liveoptredens en airplay op Qmusic, Radio Veronica, NPO Radio 2 en 3FM volgde. Tijdens een uitverkochte headliner show in Luxor Live, voorprogramma’s voor onder andere Blaudzun, Floor Jansen en Saint Motel, en optredens op verschillende festivals maakte het publiek kennis met Jack Jarryd. Gewapend met zijn stem en zijn band, staat hij garant voor een ouderwets spectaculaire liveshow die laveert tussen frisse pop en meeslepende rock, gekenmerkt door strakke grooves, virtuoze solo’s en pompende 80’s synths. In 2022 ontving Jack Jarryd de 3voor12 Gelderland award voor “Beste Live-Act”.

Op 26 augustus 2022 verscheen de nieuwe single ‘Open Fire’. Een nummer dat het verhaal vertelt van dat allereerste verliefde gevoel, het enthousiasme en de twijfel die constant met elkaar in gevecht zijn en de uiteindelijke overgave aan iemand, omdat je niet anders kan. In deze uptempo nazomer-plaat komt een doorontwikkelde popsound naar voren in de geest van artiesten als Harry Styles en Coldplay. De single beleefde een vliegende start met een primeur op Radio Veronica, een plek op de playlist en de verkiezing tot Veronica’s “Oorkonde”.

Met voorbeelden als Prince, Phil Collins en Elton John weet je dat goede songs net zo belangrijk zijn als de manier waarop je ze vertolkt. Reeds als zesjarige zat Jack Jarryd op het podium als drummer en vanaf zijn vijftiende zocht hij de spotlights als zanger. Onder de radar maakte hij de kilometers om volwassen te beginnen aan het nieuwe avontuur. Met eigen songs begin je opnieuw en stel je je kwetsbaar op. Jack Jarryd koos daarbij voor een combinatie van warme analoge instrumenten en de veelzijdigheid van digitale synths om daarmee moderne klassiekers te realiseren. Met elke song wil hij een oprecht verhaal vertellen en een eigen unieke verbazingwekkende wereld creëren, waarbij zowel identificatie als vervreemding zijn toegestaan. Enjoy the ride and evolve.

Read further

Book Jack Jarryd?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Jack Jarryd is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"