Barthezz

Barthezz
Barthezz

Biography

Barthezz, echte naam Bart Claessen (Asten, 22 januari 1980) is een Nederlandse producer en dj.Bart Claessen

In 1998 begon Bart Claessen demo’s te maken in zijn slaapkamerstudio, die hij The Groove Studio noemde. In 2000 doet hij mee aan een Vengaboys-remix-wedstrijd. Hij wint de wedstrijd met een remix van het nummer Cheekah Bow Bow (That Computer Song), die uiteindelijk als bonustrack op een single van de Vengaboys verscheen. Ondertussen werd Claessens demo van het trancenummer On The Move bekend en werd het gedraaid door internationaal bekende dj’s.

Barthezz tekent vervolgens bij het platenlabel Purple Eye en in 2001 komt zijn single On The Move uit. Het nummer bereikt de nummer 1 in diverse hitlijsten, wordt gebruikt als begintune voor het SBS 6-programma Door ‘t Lint en wordt uiteindelijk ook een internationaal succes. In 2002 wordt Barthezz genomineerd voor twee TMF Awards en zijn nieuwe single Rock-’n-Roll kwam uit.

Door een verloren rechtszaak over de naam ‘Barthezz’, werd Bart Claessen gedwongen een andere artiestennaam te nemen. Hij heeft er voor gekozen voortaan onder zijn eigen naam te produceren. Met zijn “nieuwe” naam kwam ook een andere, minder toegankelijke sound. In de underground trance scene is Bart Claessen nu een gerespecteerde naam door releases als Madness (met Dave Schiemann), Elf en Stringer. Ook zijn remixes zorgen voor volle dansvloeren in de hele wereld. Zijn meest recente remix is die voor de Nederlandse band Di-Rect, met het nummer Times are Changing.

Bart Claessen werkt tegenwoordig vooral voor het Engelse label Anjunabeats. Veel van zijn remixes komen ook op dit label uit.

Read further

Book Barthezz?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Barthezz is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"