Barry Paf

Barry Paf
Barry Paf

Biography

Barry Johan Paf werd op 11 juni 1979 geboren in het Twentse dorpje Haaksbergen. Toen hij z’n rammelaar gebruikte als microfoon, hadden zijn papa en mama het niet kunnen vermoeden dat kletsen in de microfoon zijn vak zou worden. Barry’s jeugd bestond vooral uit het terroriseren van zijn ouders en de buurt, door de luide muziek van zijn piratenzender die hij op zijn zolderkamer had. Een veel gehoorde kreet in huize Paf was dan ook: “stop eens met die herrie en kom eten, anders draai ik de stoppen eruit”!

Toen zijn illegale zender voor behoorlijke storingen zorgde in buurt, was het gauw over. Vervolgens kwam Barry bij de publieke lokale radio van Haaksbergen terecht. Op 12-jarige leeftijd bracht hij daar de koffie rond en een jaartje later bracht hij óók het popnieuws op de radio. Niet lang daarna nam Barry zelf plaats achter de mengtafel en presenteerde hij diverse radioprogramma’s, waaronder het jongerenprogramma 65 min en de lokale Top 20.

Barry maakte zijn eigen versie van de Top 40 (inclusief gejatte jingles) en stuurde die naar de toenmalige 538-directeur Erik de Zwart. Die zag de humor er wel van in en vond het een leuke gelegenheid om Barry in de kweekvijver van 538 te ‘gooien’. Met zijn 17 lentes was Barry de jongste dj op 538! De jaren daarna presenteerde Barry allerlei programma’s, zoals Greatest Hits, 538 Classics, Late Night Radioshow, Barry’s Sundate en Barrycade.
Bekende items in zijn programma zijn bijvoorbeeld ‘Scheren of uit de Kleren’ waarbij wekelijks een luisteraar uit de kleren gaat, zijn kop laat kaalscheren of 300 euro wint! Op dit moment is een van zijn bekendste items “Demo Duel”, waarbij luisteraars hun demo’s kunnen uploaden en kans maken op een platencontract. Daarnaast presenteert Barry Paf jaarlijks de 538 Schoolawards: de verkiezing van de leukste middelbare school van Nederland.

Naast radioprogramma’s maken, is Barry op meerdere vlakken in de media bezig. Zo was hij altijd de presentator van de legendarische Megafestatie, draait hij in het weekend in allerlei clubs in Nederland met de 538 DJ’s On Tour, is zijn stem veelvuldig in diverse radio- en tv commercials te horen, doet hij graag dingen met jongerenprogramma’s en kroop hij in de huid van Lill’ Kim tijdens het veel besproken optreden van Let’s Dance (september 2009), waarbij hij samen met collega’s Jeroen Nieuwenhuize, Jens Timmermans, Mark Labrand en Joey Hereman Lady Marmelade vertolkte.

Barry heeft een sprankelende persoonlijkheid en is een echt gezelligheidsdier. Waar Barry is, is het altijd dolle pret! Hij is vaak in de bioscoop te vinden en daardoor altijd op de hoogte van de nieuwste films. Daarnaast is hij altijd in voor een uitdaging; parachutespringen en bungeejumpen kan hij al van zijn lijstje afstrepen. Verder is hij een echte Apple freak; MAC, iPhone, hij heeft ze allemaal. En last but not least is zijn verschijning op de dansvloer (Let’s Dance) een waar genot voor de lachspieren, omdat zijn gevoel voor timing totaal ontbreekt… Barry in de Warrie dus!

Read further

Book Barry Paf?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Barry Paf is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"