Yevgueni

Yevgueni
Yevgueni

Biography

De band Yevgueni staat met Als ze lacht in de top 15 van beste Belgische nummers ooit, tussen namen als Raymond van het Groenewoud en Jacques Brel. Volkomen terecht, want Yevgueni maakt poëtische muziek, wondermooie versmeltingen van kleinkunst, chanson en pop. De rake songteksten zijn van de hand van frontman Klaas Delrue, die ze brengt met warme, ingetogen stem. Ondanks al dit fraais heeft de band in Nederland niet echt voet aan de grond gekregen. Nog niet.

“Straks is ook goed” (Release: februari 2022) is het nieuwste album van deze band. Aanvankelijk zorgden corona, lockdowns, werkloosheid en andere wereldrampen ook in het hoofd van songschrijver Klaas voor frustratie, onzekerheid en twijfel. Maar binnen de kortste keren ook voor inspiratie. De nieuwe nummers dragen dus wel iéts van deze vreemde periode in zich, maar stuk voor stuk zijn ze uitgegroeid tot tijdloze, universele verhalen over escapisme, onthaasting en liefde. Of er werd net heel sterk ingezoomd op kleine
dagdagelijkse tafereeltjes, verpakt in rake popsongs. Luister hier alvast naar de nieuwe single “En met jou?”. U zal er als eerste bij zijn wanneer de nieuwe songs live gebracht worden en zich moeiteloos tussen het oude, vertrouwde werk (en in uw hoofd) nestelen. Maar vooral (en daar moeten we denk ik geen tekeningetje bij maken): de heimwee naar het podium, de hunkering naar volle zalen met echte concerten en de goesting om samen op het podium te doen wat ze het liefste doen en het beste kunnen is nog nooit zo groot geweest!

Read further

Book Yevgueni?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Yevgueni is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"