The Cool Quest

The Cool Quest
The Cool Quest

Biography

De bandleden ontmoetten elkaar min of meer bij toeval op een jamsessie in 2010. De samenwerking beviel zo goed dat ze besloten om officieel met elkaar te gaan samenwerken. Een band viert in 2023 hun 10-jarig jubileum. In deze tijd heeft de band oneindig veel mooie momenten gehad, van de ruim 500 (festival)shows tot huisband bij de NOS Olympische Winterspelen.

Zanger Vincent is zelf ook niet onopgemerkt gebleven. Zo was hij eind 2022/begin 2023 onderdeel van de Tribute To The Fugees concertenreeks onder leiding van The Re:Freshed Orchestra.

Albums van The Cool Quest

Dit leidde tot hun debuutalbum ‘Funkin’ Badass’, dat in 2014 verscheen. In datzelfde jaar verscheen ook de single ‘Shine’. Na het verschijnen van deze single besloot de band een nieuwe weg in te slaan. De saxofoon werd ingeruild voor een gitaar, wat zorgde voor een meer electronische sound dan voorheen. De huidige sound kan het beste worden omschreven als een mix van klassieke hiphop en moderne popmuziek met een vleugje funk, waardoor het sterk doet denken aan de energie van hiphop uit de vroege jaren 90.

De EP ‘Pulsar’ (2016) en singles ‘Heatwaves’ (2016), ‘Coastline’ (2016) en ‘Runnin’’ hebben de toon (en verwachtingen) gezet voor het nieuwe album ‘VIVID’ dat in het voorjaar van 2018 is verschenen.

Na succesvolle showcases op Reeperbahn (2017), Eurosonic Air (2018) en Tallinn Music Week (2018) heeft de band een succesvol jaar afgesloten in Hedon Zwolle. Voor 2019 is TCQ bevestigd voor Springbreak festival Polen en staan er shows in Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op het programma.

Read further

Book The Cool Quest?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking The Cool Quest is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"