Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy
Jeangu Macrooy

Biography

Als er één woord is dat het tweede album van Jeangu Macrooy (Paramaribo, 1993) samenvat, is het zelfvertrouwen. Met 'Horizon' zet hij de volgende stap in een carrière die steeds harder glanst. De opvolger van het succesvolle debuut High On You (2017) laat een ambitieus artiest horen die groot durft te dromen.

Jeangu's reis begint als hij op zijn dertiende een gitaar krijgt van zijn ouders. Met zijn tweelingbroer Xillan vormt hij een duo. Maar Suriname is klein, zijn ambities groot, dus stapt hij in 2014 op het vliegtuig naar Nederland. Daar ontmoet hij producer/componist Perquisite, die hem tekent op zijn label Unexpected Records en hem als muziek-producer bijstaat voor zijn debuut-EP Brave Enough, dat in april 2016 verschijnt. Vanaf dat moment stapt Jeangu met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld: 3FM Talent, Popronde, voorprogramma’s voor o.a. Blaudzun en Selah Sue, terugkerende gast bij De Wereld Draait Door, Noorderslag en een nominatie voor een Edison als Beste Nieuwkomer. En dan moet het debuutalbum High On You nog verschijnen.

High On You laat een energieker en dansbaarder geluid horen dan de soulvolle singersongwritermuziek van de EP. De plaat wordt genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album en brengt Jeangu en zijn band naar Lowlands, Eurosonic en North Sea Jazz Festival. Daarop volgt een homecoming show in Suriname, waar hij als een held onthaald wordt. In zijn geboorteland staat zijn single High On You dan zeven weken op één. Terug in Nederland zien meer dan 3,5 miljoen mensen hem de rol van Judas spelen in de tv-productie The Passion.

Op zijn tweede album Horizon presenteert Jeangu zich met opgeheven hoofd. De zoekende jongen is een zelfverzekerde man geworden, die gedreven door nieuwsgierigheid en levenslust de wereld verkent en in de spiegel durft te kijken. “Ik wil niet in herhaling vallen”, zegt hij. “Zodra ik bij het schrijven van de songs merkte dat ik in een bepaalde werkwijze verviel, stopte ik en probeerde het op een andere manier. Ook liet ik mijn band toe in het aandragen van ideeën voor de arrangementen.”

Jeangu komt steeds dichter bij zijn muzikale vorm, weet de ideeën in zijn hoofd beter concreet te maken en verkent samen met zijn producer Perquisite de mogelijkheden van zijn sound. Beter dan ooit weet hij wat hij wil: een zo eerlijk mogelijk verhaal vertellen. Neem Shake Up This Place en Adrenaline, geïnspireerd door het nachtleven van Berlijn. Of Surrender en Hold Me: zo eerlijk klonk hij nog nooit. Dance With Me laat de positieve energie stromen, gospel komt om de hoek kijken in het door zijn broer Xillan geschreven Second Hand Lover en zijn liefde voor pure pop komt tot uiting in How Much I Love You. Vol vertrouwen zet Jeangu de volgende stap op de weg die voor hem ligt. Nieuwe etappes liggen in Frankrijk, België en Duitsland, waar Horizon ook verschijnt. Die stip in de verte komt steeds dichterbij.

Read further

Book Jeangu Macrooy?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Jeangu Macrooy is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Geweldig bedrijfsfeest gehad voor ons 25 jarig jubileum. Team van artiest -boeken.nl bedankt voor jullie betrokkenheid en al jullie inzet.
Namens mij & alle collega’s van TMS, geweldig feest!"