Davina Michelle

Davina Michelle
Davina Michelle

Biography

Er zijn maar weinig artiesten met zo’n uniek stemgeluid, dat ze al na één noot uit duizenden herkenbaar zijn. Davina Michelle is zo’n uniek talent, dat echter meer is dan alleen ‘die stem’. Door opvallende samenwerkingen, unieke en spraakmakende optredens en vooral heel veel goede nummers, heeft ze in relatief korte tijd haar stempel op het Nederlandse muzieklandschap gedrukt en inmiddels lonkt het buitenland.

Davina Michelle, in 1995 geboren als Michelle Davina Hoogendoorn, is een typisch exponent van de 21ste eeuwse muziekgeneratie. Een artiest die zich heeft losgeweekt van de traditionele mechanismen van de muziekindustrie en heel goed begrijpt dat (sociale) media en zichtbaarheid net zo belangrijk zijn als geweldige optredens en goed materiaal. Haar doorbraak is hiervoor exemplarisch. Op haar in 2016 gelanceerde en nu bijna 1,5 miljoen abonnees tellende YouTube-kanaal plaatst Davina in eerste instantie covers van artiesten die haar inspireren. Haar inmiddels legendarische uitvoering van de P!NK-klassieker ‘What About Us’ (meer dan 20 miljoen views) gaat viral en valt zelfs de oorspronkelijke uitvoerende op. “Now I know how it’s supposed to sound”, zo reageert P!NK, die er aan toevoegt dat ze het zelf waarschijnlijk nooit zo goed zal zingen.

Dat is de springplank die Davina Michelle’s carrière in een rechte lijn omhoog lanceert. Een Amerikaanse tour volgt en een deelname aan het tv-programma ‘Beste Zangers’. Ook hier weet ze week na week alle ogen op zich te richten en het is haar uitvoering van Glen Faria’s ‘Duurt Te Lang’ die uiteindelijk een Top 40-record vestigt. Elf weken lang bezet ze de eerste plek, wat haar vijfmaal platina én de award voor ‘Meest succesvolle zangeres ooit in de Top 40’ oplevert. Het is de eerste van een rij muziekprijzen die elkaar in die periode kort na elkaar opvolgen, met als hoogtepunt de Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer’. In augustus 2019 is de cirkel rond als ze voor het oog van 50.000 bezoekers op het Haagse Malieveld het voorprogramma verzorgt van P!NK.

Ondertussen is gestaag een stroom aan hitsingles op gang gekomen die zij zelf - met haar team - schrijft en produceert. Engelstalige tracks als ‘Skyward’, ‘Better Now’, ‘Beat Me’ (geschreven voor de F1 Grand Prix in Zandvoort) en ‘my own world’, die al snel grote hits worden en met platina en goud bekroond worden. “Liedjes schrijven vind ik confronterend en spannend”, aldus Davina, die heel bewust Engelstalig schrijft. “Het is voor mij makkelijker om dingen wat poëtischer te verwoorden in het Engels. Daarnaast stelt het mij in staat om op deze manier te ‘levelen’ met mensen over de hele wereld.” Het indrukwekkende debuutalbum ‘my own world’, verschenen in augustus 2020, is het ultieme visitekaartje van de artiest die Davina Michelle wil zijn. Iets wat geaccentueerd wordt in de gelijknamige documentaire. Empowering teksten over een breed scala aan genres, van stevige pop tot powerballads en meer dansbare tracks en dat alles bij elkaar gehouden door die unieke stem. Het album werd met goud bekroond én met haar tweede Edison Award (ditmaal in de categorie ‘Pop’).

Wie Davina Michelle live heeft meegemaakt, zal die belevenis voor altijd herinneren. Als podiumdier weet Davina Michelle van haar ‘Skyward’ clubtour een groot succes te maken. Kort daarna wordt ze door Q Music uitgeroepen tot ‘Beste Live Act’ van Nederland. Voor ze echter naar de echt grote zalen door kan stoten, gooit de coronapandemie roet in het eten. Deze situatie weet ze ook naar haar hand te zetten. Vanuit een leeg Ahoy zingt ze tijdens de lockdown op emotionele wijze ‘17 Miljoen Mensen’ de huiskamers in, waarmee ze de harten van het land doet smelten en haar derde nummer 1-hit een feit is. Ahoy blijft een belangrijke plek innemen in de carrière van Davina Michelle.

Als daar in 2021 het Eurovisie Songfestival neerstrijkt, geeft ze een spectaculaire performance tijdens het liedjesfestijn voor het oog van 183 miljoen kijkers wereldwijd met de track ‘Sweet Water’. In mei 2022 verkoopt ze de iconische concertzaal op eigen kracht tweemaal volledig uit met haar ‘HYPER’ concerten. “Iedereen die mij kent weet: bij alles wat ik doe, vraag ik het allerbeste van mezelf en mijn team. ‘HYPER’ is niet alleen een concert, het is een beleving!”

De spectaculaire shows zijn een ware apotheose na twee lange coronajaren, waarin Davina Michelle muziek blijft maken, meerdere Top 10-hits blijft scoren en een derde Edison Award aan de collectie toevoegt, wederom in de categorie ‘Best Pop Artist’. Ook nu voelt het als een afronding van een periode, terwijl de volgende zich alweer aandient. Door deelname aan het Vlaamse programma ‘Liefde Voor Muziek’ en haar optredens op festivals, is haarnaamsbekendheid ook in België groeiende. Ondertussen richt ze de pijlen op Duitsland, waar in september 2022 showcases gepland staan. Nederland is allang te klein. Davina Michelle is klaar voor de wereld.

Read further

Book Davina Michelle?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Davina Michelle is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Geweldig bedrijfsfeest gehad voor ons 25 jarig jubileum. Team van artiest -boeken.nl bedankt voor jullie betrokkenheid en al jullie inzet.
Namens mij & alle collega’s van TMS, geweldig feest!"