SERA
SERA

Biografie

Het zal je maar gebeuren: je bent een nog onbekende zangeres met muzikale ambities en besluit in 2020 covers van liedjes op YouTube, TikTok en Instagram Live te plaatsen vanuit de veilige ruimte in je auto. En tijdens een van die live-sessies meldt je grote idool zich om een potje mee te zingen. Het overkwam de 27-jarige SERA uit Sliedrecht. Met haar versies van o.a. Dua Lipa’s IDGAF en Megan Trainer’s NO ging ze al snel viral met honderdduizenden views en vele nieuwe volgers.

Een van die volgers was Justin Bieber, die tijdens SERA’s uitvoering van éen van zijn eigen liedjes op Instagram Live besloot mee te zingen. Hiermee kreeg de muzikale carrière van SERA onverwacht een mega boost. Kort daarna werd ze door de manager van Georgina Rodriguez, de vrouw van voetballer Christiano Ronaldo, benaderd en voordat ze het wist werd ze ingevlogen om te komen zingen op diens surpriseparty. En dus deed ze haar allereerste liveoptreden ooit op een paar meter afstand van de internationale voetbalvedette tijdens een intiem diner. Doodeng natuurlijk, maar een ongelofelijke ervaring. SERA: “Toen wist ik het. Dit is wat ik wil doen voor de rest van mijn leven.”

SERA, als nuchtere Sliedrechtse met een ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit, liet zich echter niet gek maken, zelfs niet toen haar fanbase in sneltreinvaart bleef groeien. Een van haar populairste video’s, de Tones and I-cover Dance Monkey, kreeg zelfs meer dan 30 miljoen views. Gesterkt door alle lovende reacties besloot SERA om van zingen haar beroep te maken. Ze kwam in contact met producer en songwriter Bas van Daalen (o.a. Major Lazer, David Guetta en J Balvin), waarmee ze de studio in ging om eigen nummers te schrijven, nam een manager in de arm aan en sloot een labeldeal met Universal Music.

Op 16 juli verscheen SERA’s debuutsingle ‘Only Us’, een laidback track waarin de persoonlijkheid van SERA duidelijk doorklinkt: ongepolijst, vrolijk, ontwapenend en met heel veel good vibes. Al snel behaalde het nummer meer dan 5 miljoen streams. Een droomstart dus. Na het succes van dat nummer is het nu tijd voor de volgende single, genaamd ‘Take A Chance’. Het nummer komt uit op 23 november aanstaande.

SERA: ‘Als je echt iets wilt, dan moet je er gewoon voor gaan.’ Dat is waar Take A Chance over gaat. Meestal heb je niets te verliezen. En als je het nooit probeert, weet je ook niet hoe het afloopt. Of dat nou gaat over een geliefde, een project of een persoonlijk doel. Gewoon gaan!’

Wie is SERA?

De 27-jarige SERA kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Haar Turkse vader en Nederlandse moeder draaiden thuis veel verschillende soorten muziek, van grote popsterren als Whitney Houston en Celine Dion, tot aan Arabische en Turkse artiesten, zoals Alabina en Ahmet Kaya. SERA: “Mijn zus luisterde naar 90’s r&b en m’n broer naar Eminem en Tupac. Ik vond alles leuk.” Toen de familie een karaoke-set aanschafte, zong SERA vaak ‘Fallin’’ van Alicia Keys, en ze bleek een natuurtalent. Ze droomde van een internationale zangcarrière, maar vond het moeilijk om zichzelf bloot te geven. In 2020 durfde ze het eindelijk aan om een paar covers op sociale media te zetten, en de rest is geschiedenis.

De ondernemende SERA is een ster in wording met haar waanzinnige stem en een no-nonsense attitude. Zoals ze zelf zegt: “Of ik nou zing voor één persoon of voor een miljoen mensen, het maakt me niet uit: ik heb gewoon gevonden waar mijn hart ligt.”

Verder lezen

SERA boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
SERA boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat fijn dat artiest-boeken.nl ons last-minute ons hebben kunnen ondersteunen met onze carnavals programmering. Was even spannend voor ons maar het resultaat was minstens zo goed.
Thanx voor de support !"