Willie Wartaal

Willie Wartaal
Willie Wartaal

Biografie

De Jeugd van Tegenwoordig
De veelzijdige rapper, presentator, theatermaker én DJ Willie Wartaal aka Wiwa maakt onderdeel uit van de supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig en brak door in 2005 met de single ‘Watskeburt?!’. De track werd een instant cult hit en belandde op nummer 1 in alle relevante hitlijsten. De formatie werd door critici bestempeld als eendagsvlieg, ‘Watskeburt?!’ is echter uitgegroeid tot een ‘evergreen’. Met ‘De Jeugd’ heeft Wiwa de daarop volgende jaren meerdere succesvolle albums gereleased, gezamenlijk goed voor meerdere platina statussen en 350.000 verkochte exemplaren. In 2019 speelde ‘De Jeugd’ hun 1000e live show in een uitverkocht Olympisch Stadion te Amsterdam. Vergezeld door 23.000 fans, die luidkeels meezongen op grote hits als ‘Sterrenstof’, ‘De Formule’, ‘Get Spanish’ en ‘Hollereer’. Niet slecht voor een ééndagsvlieg.

In mei 2023 bracht De Jeugd van Tegenwoordig na 5 jaar radiostilte een nieuwe single ‘Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage/Werkstage) uit. Kort daarop kondigde de band een hallentour aan door Nederland en België, die in datzelfde najaar zal plaatsvinden.

Andere muzikale samenwerkingen
Naast De Jeugd heeft Wiwa ook andere muzikale successen zoals ‘Konijntje’ van Aka The Junkies, ‘Dom, Lomp & Famous’ met The Opposites, ‘Wat Wil Je Doen’ met The Partysquad, ‘Barry Hayze’ en ‘Ey Gap’ met Donnie en Big2, ‘Nachtapotheker’ met JeBroer & Piet Junior. Behalve deze hits zijn er ook talloze club bangers met onder andere Lyente, Bokoesam, Sef, KV en Murda. Een selectie van de leukste samenwerking is te beluisteren via de playlist ‘Made Better by Wiwa’ op Spotify.

Wiwa de DJ
Hiphop legende is Wiwa is ook volledig in vorm als house DJ. Van diverse poppodia, tot clubs, studentenfeesten en festivals als Lowlands, Amsterdam Open Air en Milkshake, Wiwa is geregeld daar! Met diepgewortelde roots in electronische muziek, heeft hij als DJ een voorliefde voor house muziek. Sinds 2022 is hij begonnen met het releasen van losse tracks, gericht op de dansvloer. Omdat we na twee jaar lockdown eindelijk weer mochten feesten. Gewapend met nieuwe house tracks als ‘Ey Gap’, ‘Sutu’, ‘Hey Bolle’ en ‘Nachtapotheker’ is hij als DJ te zien op festivals in Nederland en België. Naast eigen tracks kun je in een set van Wiwa house classics, deep cuts, remixen van relevante hits en natuurlijk ‘De Jeugd’ terug horen.

Theatermaker
Na zeventien jaar lang festivals, popzalen en clubs plat te hebben gespeeld, dook Wiwa in het voorjaar van 2023 voor het eerst het theater in. Onder de noemer ‘Moederdag’ bezocht 36 theaters in Nederland. ‘Moederdag’ is een programma vol grappige en serieuze verhalen over zijn leven, zijn moeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruit haalde. In totaal bezochten 8500 mensen de voorstelling, reden te meer voor Wiwa om een reprise te doen in 2024. Dit keer zal de Moederdag voorstelling voor het eerst ook in Belgische theaters te zien zijn.

Presentaties en overige activiteiten
We zijn er nog niet. WiWa ken je misschien ook als acteur in ‘Blackout’ en ‘Spangas’, of als presentator van programma’s als de ‘VPRO Lowlandsregistratie’, ‘Hot Ones’, ‘Statements’ en ‘Expeditie Robinson’. Door zijn onorthodoxe benadering is hij ook geregeld als presentator te zien van programma’s met een sociaal maatschappelijke insteek, zoals ‘Operatie Obesitas’ en ‘Dream School’.

Verder lezen

Willie Wartaal boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Willie Wartaal boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"