Jens Timmermans

Jens Timmermans
Jens Timmermans

Biografie

Op 17 april 1973 ziet Jens Helmer Timmermans het levenslicht. Later wordt hij Jens Timmermansbekend als dè Nederlandse radio-dj Jens Timmermans. Jens zijn jeugd verliep voorspoedig, hij groeide op in Leiderdorp en heeft één zus. Tot zijn derde jaar sprak Jens geen woord. Toen zijn spraak eindelijk vorm kreeg liep hij de hele dag te praten en schreeuwen, waardoor hij altijd schor was. Hierdoor kreeg hij logopedie, anders kon hij blijvend zijn stem kwijtraken. Na de Havo koos hij voor een studie MTS Electronica. Al op vroege leeftijd had hij een enorme liefde voor de radio. Een demobandje werd gemaakt en zo begon hij op 18 september 1993 met zijn allereerste radioprogramma bij Radio Leiderdorp. Hierna volgden nog N44-FM in Wassenaar (in een schuur) en Radio NRG in Delft.

Zijn glansrijke carrière bij het nummer een station van Nederland Radio 538, kwam als echte jongensdroom tot stand. In 1997 kreeg hij als stagiair een plaats bij de Technische Dienst van Radio 538. Al snel werd hem ook een baan als diskjockey aangeboden en kreeg vervolgens in de weekenden van 07.00 tot 09.00 zijn eigen programma ‘Vroeg of Laat?’. Inmiddels is Jens al sinds jaar en dag een van de vaste gezichten van Radio 538 en presenteert hij van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur het best beluisterde programma van Radio 538 ‘Greatest Hits’. Dit programma trekt dagelijks maarliefst 550.000 luisteraars! Daarnaast is hij de vaste vervanger van Jeroen Nieuwenhuize’s programma de Top 40 en draagt dan altijd een Top 40 rode boxershort. In het weekend tourt Jens door het hele land met 538 DJ’s on Tour.

Naast zijn radio activiteiten is Jens ook veelvuldig op tv werkzaam. Zo was hij de stem van het bekende programma de Gouden Kooi, heeft hij Entertainment Live bij Talpa gepresenteerd en is Jens de vaste presentator van 538 Lucky Shot; tijdens de thuiswedstrijden van het Nederlands Elftal. Ook is hij te zien geweest bij het programma De Slimste en kroop hij in de huid van Missy Elliot tijdens het veel besproken optreden van Let’s Dance (september 2009), waarbij hij samen met collega’s Jeroen Nieuwenhuize, Barry Paf, Mark Labrand en Joey Hereman Lady Marmelade vertolkte.

In september 2010 maakte Jens samen met collega DJ Jeroen Nieuwenhuize ter voorbereiding op de ‘538 voor War Child actieweek een reis naar Sierra Leone om het werk van War Child van dichtbij mee te maken. In dit voormalig conflictgebied spraken zij met kinderen en jongeren uit programma’s van War Child. Ook zetten de DJ’s hun eigen expertise in: samen met de kinderen maakten ze radio.

“Ik moest echt janken om de oorlogsverhalen van Sierra Leone. Maar wat ik zag tijdens de War Child workshops was een brok positiviteit. De kinderen denken weer aan hun toekomst,” aldus Jens Timmermans.

Jens houdt zich in zijn vrije tijd graag bezig met fotograferen, reist de gekste plekjes ter wereld af (meest zuidelijke punt van het Afrikaans continent, de langste brug op het zuidelijk halfrond, het hoogste gebouw ter wereld), tourt met lekker weer graag door het land in zijn cabrio, lust geen champignons, komt met de regen niet buiten en is dol op de nieuwste gadgets.

Verder lezen

Jens Timmermans boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Jens Timmermans boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"