DJ DNS

DJ DNS
DJ DNS

Biografie

Op zijn 13e jaar begon DJ DNS zijn fascinatie met muziek, met een focus op hiphop, funk, soul en breaks. Toen hij in 1988 een video zag met dj's als Cash Money en Allstar Fresh, werd hem duidelijk dat hij meer kon met zijn passie voor muziek en ging zich toeleggen op mixen en scratchen. In 1995 kwam hij in contact met DJ PWB, die op eenzelfde manier bezig was. Samen werkten ze aan hun vaardigheden op het gebied van scratchen, backspinnen en trickmixen en twee jaar later richtten ze samen SL Trooperz op, een crew die op dat moment bestond uit dj's Champ, Sopa, PWB en DNS. 1997 was ook het jaar waarin DJ DNS op een mixcompetitie een wildcard verdient voor de legendarische turntablismcompetitie Turntablized.

Scratchen en turntablism werden het dus en DNS won diverse battles:

  • Turntablized (2000)
  • DMC Supremacy (2001)
  • ITF Beatjuggle category (2003)
  • Redbull Thre3style (2012) 

Daarnaast deed hij mee aan de Battle for the World Supremacy 2001 en werden SL Trooperz driemaal de Dutch DMC team champions: 2000, 2001, 2002, waardoor zij deze drie jaren als team op de World Finals in Londen hebben gestaan. Dit resulteerde in vele boekingen met als een van de hoogtepunten het voorprogramma van de legendarische DJ Premier (Gang Starr) in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Met het Engelstalige hiphopproject Classic behaalde hij in 2000 de Finale van de Grote prijs van Nederland

In de jaren hierna deed DNS vele showcases en dj-optredens in binnen- en buitenland, waaronder in in Praag, Frankfurt, Londen, Antwerpen en Gent. Hij maakte diverse mixtapes (o.a Skratchtakular, Tablemanners) en deed scratches voor diversen artiesten en producties, wat diversen optredens opleverde o.a in voorprogramma's van Black Eyed Peas en Mobb Deep.

Ondertussen gaf DNS samen met Daze dj lessen bij Massive Soulfood in Amsterdam, waarna zij in 2006 de Allstar dj Academy (Amsterdam) zijn begonnen. Hier werden fulltime dj lessen gegeven. Hiermee heeft DNS de afgelopen jaren ook al vele lessen en demo's gegeven. Ook deed hij seminars in clubs, scholen en op bedrijfsevenementen zoals Red Bull Music Academy, SAE, Musikmesse (Dld.), Dj Expo, ADE, Nike, Sony, Johnnie Walker, maar ook voor tv en radio (o. a de Box, SBS 6, 3 FM, BNN). Naast dit traden Daze en DNS ook regelmatig op met the New Generation Big Band (Experience), hier scratchen zij mee met een orkest bestaande uit zo'n 20 man.

Onder de naam Turntable Rockstars, samen met collega turntablists Broky B en Setiono, deed DNS in 2007 mee met de Laidback Luke "Rocking with the Best" tour. Tijdens deze tour opende zij voor Laidback Luke, met een live scratch remix van zijn Rocking with the best single. hier na volgde nog een aantal andere optredens o.a op het Intents Festival, en opende o.a voor Dj Q Bert in Paradiso.

DNS draait gezamenlijk met Dj EZD in een partyrockend concept genaamd Shit is Bangin'. dit concept bestaat alweer zo'n 7 jaar (Eerder met Dj's Dejavu 'n Dizz), hiermee stond hij ook al op verschillende festivals (o.a Mysteryland) en draaien ze op diverse locaties door het hele land. Daarnaast is DNS onderdeel van het Classic-Cutterz Collectief, hier draait hij samen met collega dj's in een 80s 90s Hiphop and R&B concept.

Na 15 jaar actief draaien heeft DJ DNS bijna alles wel gedaan wat je op deejay gebied zou kunnen doen. DJ DNS ziet zijn draaitafel als muziek instrument en omschrijft zichzelf als allround-DJ en muzikant. Zijn skills zet hij in tijdens live shows van artiesten en muzikanten, maar gebruikt het ook in producties en natuurlijk in zijn deejay sets. Zijn sets vallen voornamelijk op door zijn brede keuze van muziek (hiphop, funk, R&B, soul, breaks, en dance/club) in combinatie met turntablism & scratching. Hierdoor is DJ DNS al sinds jaren ook veel te zien buiten de hiphop scene op feesten als Mystery Land, Extrema NYE, Sneakerz, Ex Porn Star en Solar Festival.

Op het moment maakt DJ DNS mixtapes, geeft regelmatig turntable showcases/demo's en draait op diverse lokaties door het land, zowel solo als met zijn huidige DJ crew/concept 'Shit is Bangin'. Ook verzorgt hij nog steeds deejay lessen en seminars. Veder treedt hij regelmatig op met 'Keynote Speakerz', een Engelstalige hiphop groep uit Utrecht, Master Surreal (van Kyteman's hiphop orkest). En werkt als vaste dj voor Diggy Dex, Skiggy Rapz & Extince. Ook valt DJ DNS af en toe in voor andere artiesten eerder o.a Masta Ace. Naast dit is DJ DNS ook druk bezig met een nieuw project genaamd 'Superjam'. Superjam is een explosieve live show met een perfecte combinatie tussen DJ DNS een Drummer en 2 MC's. In 2012 werd DNS uitgeroepen tot beste party rocker, na het winnen van de nationale Redbull Thre3style Finale. Hierdoor plaatste hij zich in de Thre3style World Finals, die afgelopen September in Chicago zijn gehouden.

Verder lezen

DJ DNS boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
DJ DNS boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Fawaka / wat een top shows met Equalz /Mula B en Illias-op-de-Beat. Suriname ziet jullie graag weer snel terug !
En team artiest-boeken.nl bedankt voor de begeleiding en jullie support hier in Suriname."