Dano

Dano
Dano

Biografie

DJ Dano begint zijn loopbaan bij een radiopiraat. Voor het Nieuws van de Dag, de stadspagina van de Telegraaf, schrijft hij artikelen over jongeren.
Als hij voor de krant een stuk moet schrijven over de houseclub Roxy wordt hij direct gegrepen door het housevirus. Dano gaat zelf ook house draaien en wordt snel een van de bekendste Amsterdamse dj's met optredens in Europa en Australië. DJ Dano houdt van experimenteren. In zijn producties probeert hij grenzen te verleggen door het aantal beats per minuut extreem te verhogen, zelfs tot het ondansbare aantal van 9000 bpm. Hij produceert gabberplaten op de labels Mokum en Fukem (een sublabel Mokum). Samen met Buzz Fuzz, Gizmo en The Prophet vormt hij The Dreamteam: vier verschillende dj's met ieder een verschillende stijl die als collectief draaien op feesten. In dezelfde periode wordt danceorganisatie ID&T opgericht en The Dreamteam draait op door ID&T georganiseerde raves als Thunderdome, Earthquake en Mysteryland. Naast eigen platen en tientallen bijdragen op compilatiealbums, maakt Dano remixen voor onder andere Fierce Ruling Diva, The Prophet, Charly Lownoise & Mental Theo, A Blunted Vision, Buzz Fuzz, Chosen Few en Kool Killers.
Samen met dichters Serge van Duinhoven en Olaf Zwetsloot en rapper Def P van Osdorp Posse vormt Dano de Sprooksprekers, die de verbintenis tussen rap en poëzie willen benadrukken. Van dit collectief komt ook de cd (+boekje) Eindhalte Fantoomstad uit. De Sprooksprekers verzorgen optredens tijdens onder meer Crossing Border en Lowlands 1996. DJ Dano draait succesvol op grote feesten en festivals, maar moet tijdens Lowlands 1997 na enkele platen al het veld ruimen als het festivalpubliek in de Alphatent in opstand komt. DJ Dano verzorgt een van de remixen op het remixalbum Remanufacture (1997) van de Amerikaanse band Fear Factory.
Als gabber en hardcore over hun eerste hoogtepunt heen zijn doet Dano het enkele jaren rustig aan. De dj stapt over op techno.
Op 20 augustus viert DJ Dano zijn 20jarig jubileum met een feest op Q-Beach in Bloemendaal met ook optredens van Ben Liebrand, dj Per, Jeroen Flamman en The Dreamteam. De oude gabbersound kent een revival. Bij Sony verschijnt een vierdelige compilatieserie waarbij elk lid van The Dreamteam een mix-cd voor zijn rekening neemt. De tweede uitgave van History Of Hardcore - The Dreamteam Editions bevat mixen van dj Dano. Samen met Joery de Groot brengt hij onder de namen Satcom en Solar #7 trance uit.
De dj wordt genoemd op de pagina's van de Nederlandse roddelbladen als bekend wordt dat hij in het huwelijk gaat treden met Priscilla Brard, de dochter van Luv-zangeres Patty Brard. Dano treedt intensief op en staat in de zomer op o.a. Summerdance Open Air Festival, Exprez, Aftersun, Impulz, Hellraiser, Sensation en Mystery Land.

Verder lezen

Dano boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Dano boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"