Selah Sue

Selah Sue
Selah Sue

Biography

Het was niet voor de hand liggend dat Selah Sue een artiest zou worden. “Ik groeide op in een klein dorpje in België, en geen van mijn familieleden zaten in de muziek”, aldus de zangeres. “Als kind wilde ik graag ballerina worden. Ik dansdeSelah Sue vanaf mijn zesde tot twaalfde”.

Het begint allemaal wanneer een jonge musicus haar lot negeert, en haar ziel en zaligheid vertaald in haar liedjes op een gitaar. ”Ik had allemaal zorgen en depressies die ik ging opschrijven, het was een manier om mijn gedachten te structuren”. Ze laat haar onzekerheid en twijfel zien in soul, funk en reggae melodieën en volgt hiermee haar voorbeelden: Lauryn Hill, Erykah Badu en Bob Marley. Ze begint met zingen in lokale clubs in het weekend en doordeweeks gaat ze naar school. Daarnaast begint ze met opnemen in kleine studios, bij vrienden thuis en laat haar muziek horen op internet, onder andere: Myspace, zelfs toen ambieerde ze geen loopbaan in de muziek. Wat er toen gebeurde lijkt bijna een sprookje en zeer onrealistisch.

Duizenden fans reageren op haar muziek en dat resulteerde in de aandacht van Because Music, wat uiteindelijk leidde naar een platendeal. Haar eerste single is “Mommy” en ze werkt onder andere samen met Cee-Lo Green. Ze zong samen met hem een duet, “Please”, deze kwam ook op zijn album. En zeker niet onbelangrijk om te vermelden: Selah Sue trad op tijdens de show van Prince in Antwerpen. En dit allemaal in twee jaar tijd!

Haar eerste single “Raggamuffin” is één van haar oudste nummers en al meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube! “Dit nummer symboliseert wie ik ben”, legt Selah Sue uit! “Het laat mijn soul en zang kant zien, maar ook mijn harde kant, tussen rap en regga.

Selah blijft met beide benen op de grond staan, en wil dit naar buiten toe ook duidelijk  laten blijken. Ze wil laten zien dat ze ook maar een meisje is met een gitaar die door aanhangers op het internet groot is geworden. Haar droom najagen is datgene wat ze graag wil doen en blijven doen.

Read further

Book Selah Sue?

Request a free quote now!
Huge offer
100% customer satisfaction
Simple booking process
Booking Selah Sue is easy and quick on Artiest-boeken.nl. For more information and conditions, please contact Artiest-boeken.nl.
We are happy to serve you!

Our achievements

700+
events
500+
customers
350+
positive reviews
25+
years experience

What customers say about us

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"