Sylver

Sylver
Sylver

Biografie

Wout was jaren DJ in een aantal clubs waaronder Illusion in Lier. Daarnaast deed hij ook gastoptredens zoals in Zuid-Afrika. Silvy is al van kinds af met de showbizzwereld vertrouwd. Toen ze 9 jaar was, stond ze reeds in de hitlijst nadat ze had meegedaan aan een tv-show op de commerciële zender. Regi Penxten werkt mee aan SYLVER achter de schermen. Samen met Wout maakt hij de nummers in zijn eigen studio. Regi’s muzikaal verleden is erg uitgebreid. We kennen hem natuurlijk van dance projecten zoals bijvoorbeeld Flesh & Bones, TLD en Milk Inc. Silvy en Wout ontmoette elkaar in discotheek Illusion, de club waar Wout DJ was en waar Silvy regelmatig uitging. Toen Wout “Turn The Tide” had geproduceerd, vroeg hij haar om het nummer in te zingen. Het resultaat was zo indrukwekkend dat ze besloten het nummer uit te brengen. In principe ging het enkel om de 12″ versie, maar door de overdonderende reacties, werd de single in de zomer van 2000 uitgebracht. Hun levensdroom kwam uit toen het nummer “Turn The Tide” goud behaalde en voor maar liefst 3 weken op de eerste plaats stond in de Belgische hitlijsten. “Turn The Tide” werd in België uitgebracht onder de naam Liquid feat. Silvy. Maar de naam diende te veranderen omdat een Ierse band de rechten van die naam opeiste. De single werd daarna verder uitgebracht in Canada, Spanje, Polen, Israel, Frankrijk, Duitsland en Australië onder de naam Sylver. De tweede single “Skin” werd op 15 januari uitgebracht in België en reeds na 4 weken klom het nummer reeds naar de tweede plaats in de hitlijst. Iets later werd “Chances”, Sylver‘s eerste album uitgebracht.

“Forever in Love”, de derde single uit het album “Chances” werd op 9 april 2001 uitgebracht, ook ditmaal weer met een leuke clip, opgenomen op het strand in Zuid-Afrika. In de loop van de zomer van 2001 bracht Sylver de ballade “In Your Eyes” uit. Na een tijd van stilte rond Sylver kwamen Silvy en Wout begin 2003 stevig terug met de hit “Livin‘ My Life‘. Deze werd direct een groot succes in België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Scandinavië, Nederland en Spanje!

In de lente van 2003 werd het album ‘Little Things‘ uitgebracht. Hierbij hoorde een grootse albumvoorstelling in Six Flags. Ook een tweede single van ‘Little Things‘ werd uitgebracht, namelijk ‘Why Worry‘. En ja hoor, een derde single kwam er ook nog van uit. Deze is een mooie ballad, genaamd ‘Shallow Water‘. Op 4 oktober 2003 mochten Wout en Silvy hun allereerste TMF award in ontvangst nemen, deze voor beste videoclip in België. (‘Why Worry‘) Op deze 5de editie van de TMF awards zorgden Sylver, Milk Inc. en Lasgo voor de openingsact. Dit was Insomnia, oorspronkelijk van Faithles. Dit lied werd zó populair bij de TMF kijkers dat deze zo vaak werd aangevraagd op de televisiezender, dat hij werd uitgeroepen tot ‘superclip van de week‘ en hij ook zou uitgebracht worden op cd. Uiteindelijk doken er enkele problemen op en werd er besloten de cover toch maar niet uit te brengen op single.

In 2004 brengt Silvy samen met Linda en Regi van Milk Inc het duet uit ‘ I Don’t Care’ Door het mega succes beslissen de beide belgische top danceacts om hier nog een extra’tje bovenop te doen en ook een duoshow in elkaar te steken . Nooit eerder gedaan of gezien – een uur vol hits en ambiance gebracht door SYLVER (Silvy en Wout) + MILK INC ( Linda en Regi ). Dit succes bleef aanhouden tot na de zomer. Een volgende single kwam er eind 2003 wel en die is getiteld ‘Wild Horses‘, dit was de laatste uitgebrachte single van hun album ‘Little Things’. Op naar een nieuw album dus en die is getiteld ‘Nighttime Calls’. De voorbode van dit album is de single ‘Love Is An Angel’. MAKE IT werd de opvolger van Angel en behaalde net geen top 10 Begin Oktober kwam ‘TAKE ME BACK’ uit en kwam meteen de Ultratop 50 binnen op nr 11 en steeg meteen de week erna door naar nr 8

2008 : nieuwe singel One WOrld, one Dream was weer een shot in de roos Opvolger van One WOrld, One Dream is ” Rise Again ”

Februari 2009 : Na het succes van ‘One World One Dream’ en ‘Rise Again’ is Sylver terug met ‘I Hate You Now’. De gloednieuwe single uit het komende vijfde album van de dancegroep ging in première tijdens de radioshow van Regi op MNM. Met hun 10-jarig bestaan in het vooruitzicht volgend jaar, is Sylver meer gemotiveerd dan ooit om als ambassadeur van de Belgische dance-muziek de wereld te blijven veroveren. Met een nieuwe platenfirma en een nieuw management zijn Silvy, Wout en John prima omkaderd om hun grootse plannen waar te maken. “Sacrifice” is een nieuw hoofdstuk in het Sylver-verhaal, en het einde is nog lang niet in zicht..

Verder lezen
Sylver boeken doet u gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden neemt u contact op met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn u graag van dienst!

Sylver boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klantevredenheid
Simpel boekingproces

Onze prestaties

700+
evenmenten
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Fijn dat ik zo verrast ben op mijn 50ste verjaardag. Het feest was werkelijk 1 om nooit te vergeten ! En de muziek was echt perfect uitgezocht in samenspraak met mijn vrouw"