Sunday Sun

Sunday Sun
Sunday Sun

Biografie

Sunday Sun doet niet aan uitrusten. Integendeel. Als KW Toering (zang/gitaar) met Yoshi Breen (zang/gitaar/toetsen) terugrijdt uit Amsterdam van weer een optreden, bespreken ze wanneer het tweede album klaar moet zijn. Héél snel. De ideale datum wordt meteen geprikt. Yoshi: ‘We begonnen terug te rekenen en kwamen erachter dat we binnen twee maanden de studio in moesten.’ Het enige probleem: er is nog geen enkel liedje. KW: ‘Maar lang wachten zou een doodzonde zijn. We zaten in een goede vibe en wilden door.’ Het enthousiaste idee wordt met drummer Dave Menkehorst en bassist Jan Teertstra besproken.
Iedereen zou vol aan de bak moeten, ook al zit Sunday Sun middenin het festivalseizoen. Jan: ‘Ik was met stomheid geslagen. Ik had nog geen seconde over een nieuwe plaat nagedacht. Ik zat nog met mijn hoofd bij de huidige.’ Maar bij alle bandleden gaat het sein op groen. Ook de thuisfronten worden ingelicht met de boodschap dat er een krankzinnig drukke periode aankomt.

Twee maanden om alle liedjes te schrijven. Veel bands zouden er volledig van in de stress schieten. Zo niet Sunday Sun. Daar gaat de champagne haast open. KW: ‘Liedjes schrijven is misschien wel het leukste aan deze band. De memorecorder waarop we alle ideeën zetten, puilt uit.’ Yoshi: ‘De eerste middag waarop we gingen zitten hebben we meteen vijf liedjes geschreven. We hadden zoveel in ons systeem zitten.’ Van die sessie zijn ‘Whatever You Want From Love’ en ‘Does She Really Want To Know’ op de plaat gekomen. Yoshi: ‘KW en ik schrijven heel snel. Daar lag de druk niet. Maar we maken de muziek bij Sunday Sun met z’n vieren. We proberen het liedje samen te laten groeien. Als we de studio ingaan, is het nog niet helemaal klaar.’ Die studio is ondertussen al geboekt. Net als bij debuutplaat We Let Go (2014) leidt de weg naar de wijk Kreuzberg in Berlijn. De AirBNB zit op loopafstand van de studio. De band blijft er een week.

Sunday Sun weet al hoe Live Out Loud moet klinken. Voller. Gelaagder. Die voorkeur is ontstaan uit de steeds grotere live-optredens die de band geeft. De nieuwe nummers moeten in flinke popzalen en uitgestrekte festivalweides overeind blijven. Dat is op Live Out Loud volledig gelukt, zonder het Sunday SunDNA te verliezen. Als de band samen komt, levert dat altijd energieke popliedjes op. Dat blijkt ook tijdens die intense week in Berlijn. Dave: ‘We hebben onszelf voor de leeuwen gegooid. Het was knopen hakken en doorgaan.’ Maar dat is juist het sterke aan Live Out Loud geworden. Jan: ‘Als je alle partijen heel precies gaat uitstippelen, wordt het een veel te nette puzzel.’ Die beleving, vertelt KW, is ook hoorbaar op de plaat: ‘Hij is snel en heftig en valt over je heen. We waren constant aan het leveren. Ook al kwamen we ’s ochtends vroeg de studio binnen, we zongen meteen full blast.’ Het was misschien de heftigste week uit hun leven. Het was misschien werken onder een Spartaans regime. (Jan: ‘Volgens mij hebben we de hele week maar twee biertjes gedronken’). Maar de rij ijzersterke popliedjes staat erop.

Samen met producers Rutger Hoedemaekers en Niels Zuiderhoek is de juiste sound gevonden. KW: ‘Niels liet The Human Thing van Das Pop horen. Dat paste goed bij ons. De drumsound is weer gebaseerd op de laatste Tame Impala. Phoenix zit er ook in. Een beetje spannend, zeker niet te netjes.’ De liefde voor The Beatles en Beach Boys blijft natuurlijk hoorbaar, maar het is ook duidelijk dat de band heel veel verschillende stijlen waaronder de pop van nu omarmt. Jan: ‘We vinden elkaar ook in echte popdingen als Katy Perry.’

Met Live Out Loud heeft Sunday Sun een overtuigende stap gezet. De band klinkt volwassen en levendig. De energie van de nummers past bij de band, die een snelle ontwikkeling heeft doorgemaakt. Twee dagen nadat in 2012 het allereerste nummer Highly Respected Rebel online werd geplaatst, werd het viertal tot
3FM serious talent verkozen. Bij Spotify werd Sunday Sun ‘Spotlight on 2015’. De band speelde op festivals als Indian Summer, Paaspop, Concert At Sea en mainstage op De Zwarte Cross. Er volgden grote voorprogramma’s bij o.a. Kensington, Racoon, Graham Coxon en The Kooks. En nu is er Live Out Loud.
Waarop duidelijk is hoe goed de bandleden bij elkaar passen. De eerste single ‘When We Kiss’ is al enthousiast onthaald bij de fans en op de radio. De band heeft de eigen hoge lat aangetikt. Wie van de allerbeste, zonnigste en supermelodieuze liedjes houdt, moet bij Live Out Loud van Sunday Sun zijn.

Verder lezen

Sunday Sun boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Gigantisch aanbod
100% klanttevredenheid
Simpel boekingproces
Sunday Sun boeken doe je gemakkelijk en snel via Artiest-boeken.nl. Voor meer informatie en voorwaarden kun je contact opnemen met Artiest-boeken.nl.
Wij zijn je graag van dienst!

Onze prestaties

700+
evenementen
500+
klanten
350+
tevreden reviews
25+
jaar ervaring

Wat klanten over ons zeggen

"Wat een topper weer deze editie van het Hazes meezing feest. Top avond weer dit jaar 😊
Fijn gewerkt jongens .
Op naar de volgende editie van 2021"